Германия прегази Унгария с 5 гола, Нидерландия потрепери, но се развихри в края (ВИДЕО)


Германия прегази Унгария с 5 гола, Нидерландия потрепери, но се развихри в края (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1625 0

Германия постигна впечатляваща победа с 5:0 над Унгария в първия кръг от тазгодишното издание на Лига на нациите. Бундестима бе безпелационен и тотално доминира "маджарите" в Дюселдорф.

Фантастичен успех за Германия

Момчетата на Юлиан Нагелсман стигнаха до напълно заслужен успех. Интересното бе, че всички голмайстори бяха различни. С голове се отчетоха - Никлас Фюлкруг (27'), Джамал Мусиала (58'), Флориан Вирц (66'), Александър Павлович (77') и Кай Хаверц от дузпа в 81-ата минута. 

Нидерландия трепери до последно

В другия мач от групата възпитаниците на Роналд Куман успяха да грабнат трите точки след успех с 5:2 над Босна и Херцеговина, но победата не дойде никак лесно за "лалетата".

Резултатът бе открит от Джошуа Зиркзее още в 13-ата минута. Ермедин Демирович обаче изравни 14 минути по-късно. В края на първата част Таджани Райндерс вкара за 2:1. "Лалетата" си мислеха, че са сложили точка на спора в 56', когато Коди Гакпо направи резултата 3:1.

Един Джеко запази драмата до самия край с гол за 3:2 в 73'. Точка на спора обаче сложи Ваут Вегхорст с гол в 92-ата минута (4:2), но това далеч не бе всичко, след като Шави Симонс оформи крайното 5:2 в Айндховен.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Групата

Така ситуацията в група 3 на Лига "А" е следната: Германия е първа с 3 пункта, следвана от Нидерландия също с толкова. Третото място е за Босна и Херцеговина, а последното за Унгария, като и двете нации са с по 0 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички