Китайците хитро се застраховаха да не им избяга Тевес


Китайците хитро се застраховаха да не им избяга Тевес
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2188 0

Китайският Шанхай Шенуа е включил специална клауза в договора на нападателя Карлос Тевес. Той може да струва скъпо на бившия вече тим на футболиста Бока Хуниорс.

Както съобщава Goal.com, в договорката между Бока и Манхай Шенуа има точка, която ще позволи на китайците да задържат аржентинеца в страната си минимум два сезона.

Тевес е подписал с новия си клуб по схемата 1+1. Така теоретично след година той може да се върне като свободен агент в Бока Хуниорс, но хитрите китайци са предугадили такава възможност и са застраховали крупната си инвестиция.

Според източника, ако Тевес се върне в Южна Америка до 12 месеца след контракта с Шанхай, Бока Хуниорс ще бъде длъжен да им плати 60% от разходите по трансфера на звездата.

Сделката за Тевес е 71 млн. паунда, лъвският пай от който ще бъде изразходван за заплатата на голмайстора. Така, ако точката в контракта се активира, аржентинският клуб ще трябва да плати на китайците 43 млн. паунда.

Интересно е, че президентът на Аржентина Маурисио Макри, който е бил в миналото директор на Бока, допусна възможността Тевес да се завърне в родината си след 8 месеца.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички