Лионел Меси помогна на Интер Маями за исторически успех, грабна още един трофей (ВИДЕО)


Лионел Меси помогна на Интер Маями за исторически успех, грабна още един трофей (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

377 0

Суперзвездата на футбола Лионел Меси спечели 46-ия си трофей в кариерата. Неговият отбор Интер Маями победи като гост Кълъмбъс Крю с 3:2 и два кръга преди края на редовния сезон в американската Мейджър Лийг Сокър си гарантира първото място и трофея Supporters' Shield. Интер Маями за първи път в своята история става шампион на редовния сезон.

Тимът на Меси има актив от 68 точки и оглавява класирането на Източната Конференция с 11 точки аванс пред втория Кълъмбъс Крю два мача преди края на редовния сезон. След мача те празнуваха с трофея "Съпортърс Шийлд".

Още: ВИДЕО: Меси донесе точка на Интер Маями с 15-ия си гол за сезона

Срещу Кълъмбюс Крю Меси блесна с два гола за Интер Маями. Той бе точен в 45-ата и в петата минута на добавеното време на първата част. В началото на второто полувреме Диего Роси вкара за 1:2, а в 48-ата минута Луис Суарес върна аванса на Интер Маями до 3:1. В 61-ата минута Кучо от дузпа оформи крайното 2:3.

Домакините приключиха мача с 10 души, след като в 63-ата минута втори жълт и червен картон получи Руди Камачо. Тимът на Кълъмбъс Крю изпусна страхотна възможност да стигне поне до равенство, след като в 84-ата минута Кучо пропусна дузпа.

През миналия сезон Меси спечели с Интер Маями Купата на Лигата. Преди това с Пари Сен Жермен аржентинецът има две титли на Франция и Суперкупа на страната. С екипа на Барселона пък има 34 трофея.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

С националния тим на Аржентина Меси е световен шампион (2022), два пъти е печелил Копа Америка (2021 и 2024), веднъж Финалисима – 2022, Олимпийските игри (2008) и Световното първенство за младежи (2005).

Още: Интер Маями няма да е последният отбор в кариерата на Лионел Меси?

Интер водеше, Меси и Суарес влязоха, а накрая Маями не спечели срещу слабак (ВИДЕО)

"С него говорихме": Близък на Меси отговори - ще играе ли Лионел на Световното през 2026-а

Всичко било уредено: Как се провали сензационният трансфер на Лео Меси в Челси през 2014-а?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички