Скандал на Копа Америка: Аржентински съдия се подигра с Винисиус и натресе Бразилия на Уругвай (ВИДЕО)


Скандал на Копа Америка: Аржентински съдия се подигра с Винисиус и натресе Бразилия на Уругвай (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

18093 0

На тазгодишното издание на Копа Америка е пълно със съдийски пропуски и проблеми със системата VAR, като поредният случай, в който видео повторенията се оказаха безполезни, се случи по време на Бразилия - Колумбия. 

През първото полувреме не беше отсъдена 100%-ова дузпа в полза на "селесао", след като Винисиус Жуниор беше повален не по правилата в наказателното поле. Не последва нито сигнал, нито преглед на ситуацията, като в Бразилия имат обяснение за това. 

Винисиус имаше претенции за дузпа срещу Колумбия

Аржентински съдия на VAR "потопи" Бразилия 

Ситуацията е изключително лесна за разглеждане - защитник спъва Вини в наказателното поле, като ситуацията е кристална - има контакт с опорния крак на звездата на Бразилия и дузпа трябваше да бъде отсъдена. 

Затова беше въведен и VAR във футбола - ако главният рефер сбърка, да има шанс за "поправителен" пред монитора за повторения. Той обаче така и не беше повикан да преразгледа ситуацията от съдията на VAR - аржентинецът Мауро Виглиано. 

Аржентински рефер

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В Бразилия са бесни, че изобщо е позволено аржентински рефер да бъде част от бригадата в мача, който определя в кой поток попада страната по време на елиминациите. 

Ако "селесао" беше спечелила мача, щеше да играе на четвъртфиналите с Панама. Вместо това, Винисиус ще е наказан за мач с един от фаворитите - Уругвай. 

Интересен е потокът на Аржентина - "гаучосите" се изправят първо срещу Еквадор, а след това с победителя от двойката Венецуела - Канада. 

Ето и видео от ситуацията с Винисиус: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички