За 2 години предишният треньор на Фенербахче не бе санкциониран и веднъж, а на Жозе Моуриньо му бяха нужни едва 15 минути (ВИДЕО)


За 2 години предишният треньор на Фенербахче не бе санкциониран и веднъж, а на Жозе Моуриньо му бяха нужни едва 15 минути (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4044 0

Никога не може да е скучно, когато Жозе Моуриньо е наоколо и това не беше по-различно в дебюта му за Суперлигата на Турция като наставник на Фенербахче. Специалния изведе новия си отбор до минимална победа с 1:0 срещу Адана Демирспор, за да започне блестящо вътрешния сезон.

Ветеранът Един Джеко вкара единствения гол в мача, а бившето крило на Нюкасъл Юнайтед Алън Сен-Максимин асистира. В класическия стил на Моуриньо, Фенербахче не отправи нито един удар към вратата в мача за сезона. Типично брилянтно представяне на защитни действия, ръководено от бившия наставник на Челси и Реал Мадрид.

Жозе Моуриньо напомни за себе си

Още: Жозе Моуриньо иска лидер на Барселона във Фенербахче, започна преговори

Не само представянето на терена беше нещо, което може да се опише само като ретро Моуриньо, но 61-годишният беше в добра форма и на тъчлинията. Отне само 15 минути на харизматичния мениджър да привлече цялото внимание от играта и върху себе си.

Само след четвърт час Моуриньо получи първия си жълт картон за сезона, тъй като реферът не се поколеба да го предупреди след спор от страна на португалеца. Със сигурност съдиите в Турция трябва да се подготвят, тъй като това едва ли ще е единичен случай от страна на Жозе. Любопитен факт е, че  редишният мениджър на Фенербахче не получи нито един жълт картон за 2 години. Жозе Моуриньо получи един след точно 15 минути.

Още: Жозе Моуриньо получи дежавю за Локомотив Пловдив в дебюта с Фенербахче (ВИДЕО)

Жозе Моуриньо с откровено признание след финала от Европейското: Обвини себе си, че е сбъркал с отношението си към Дани Карвахал

Кога и къде започна съперничеството на Станимир Стоилов и Жозе Моуриньо?

Зрелищно: Още на старта Станимир Стоилов мери сили с Жозе Моуриньо в елита на Турция

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички