"Идва при мен Чичо Митко и ми вика...": Велизар Димитров с култова история за Митко Пенев

Велизар Димитров даде интересно интервю за "Код спорт". Един от големите любимци на феновете на ЦСКА бе запитан и за това да разкаже култова история с легендарния Димитър Пенев. Разбира се, Димитров веднага се сети за такава.

Тя бе свързана с престой в националния отбор по футбол на България и по-конкретно, след като Велизар е бил герой за "лъвовете", носейки успех над Румъния с 1:0 в квалификации. Ето какво си спомня за забавния случай той:

Велизар Димитров с култова история за Димитър Пенев

"Истинска легенда (бел. ред. Димитър Пенев). Освен това, че лагерите бяха нещо подобно на лагери, общо взето, като сме на лагер, или ако някой нямаше нещо за вършене, идваше на тренировка. Спомням си един мач с Румъния, спечелихме 1:0, аз вкарах гола тук в София.

След три или четири дни следва последен мач в Словения. След мача ни пуска почивка и казва... Мачът беше събота, или ако е събота, понеделник - или понеделник на обяд, на Бояна, на резиденцията. Продължаваме лагера и се готвим за следващия мач.

И аз отивам в 1 часа, както беше казал - за обяд. Качвам се горе и я имаше 5-6 човека, я нямаше. И идва при мен Чичо Митко и ми вика: "Вили, аз ако бях на твое място, да бях вкарал гол и да бием, щях сряда да дойда".

Страхотен човек е. Знаеше как да предразположи играчите. Ние давахме всичко за него на терена. Един треньор тръгне ли на контра с футболистите - въпрос на време е да си смени местоработата" - заяви Велизар Димитров. Преди дни пък Димитър Пенев затвори ранчото си в Мировяне - Любо не пожела да се грижи за него.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти