Нов в ЦСКА предупреди: На терена съм луд - всеки си мисли, че няма как да съм толкова луд (ВИДЕО)

Един от новопривлечените футболисти на ЦСКА - Зюмюр Бютучи, към когото има сериозни очаквания, даде първото си интервю като играч на "армейците". То бе пред клубната телевизия.

Зюмюр Бютучи с първо интервю за ЦСКА

Бютучи, който вече записа официалния си дебют, появявайки се в игра като резерва срещу Локомотив София (3:0), коментира любопитни аспекти, като разказа и как е решил да заиграе в ЦСКА и похвали публиката.

Още: Кръвно свързан с ЦСКА за изумилия в дебюта си Джеймс Ето'о: Не е добро попадение

"Тук е много различно. Всяка страна има собствен стил, хората са специфични, но в същото време заради опита ми с националния отбор на Косово усещам и общи неща с България. Но за мен е по-лесно да се адаптирам на ново място, тъй като съм живял в много различни държави и съм свикнал. Усетих голямото желание на клуба да ме привлече. Преговорите продължиха дълго, но в крайна сметка желанията ни съвпаднаха. Проведох сериозен разговор и с треньора. Всичко това ме накара да се почувствам уверен, че можем да постигнем успехи заедно. Това бе важно решение в кариерата ми, предварително бях говорил с Делова, Хайнц и Линдсет, които познавам заради връзката ми с Норвегия. Те бяха много положително настроени.

Разполагаме с добър отбор. Треньорите се отнасят еднакво към всички и помагат на всеки да се учи, да се впише в схемата възможно най-бързо. Опитваме се да повишим сплотеността и да се чувстваме като семейство, защото това е много важно, ако искаш да си успешен.

Хубаво е, че спечелихме трите точки. Теренът беше много труден за игра, но най-важното е, че победихме. Нашите фенове бяха страхотни. Целият сектор беше пълен. Разбрах, че това е бил първият мач с фенове този сезон. Бяха невероятни и се надявам, че ще продължат да ни подкрепят във всеки мач, защото това ни помага много. Имам усещане, че тук ще постигнем страхотни неща“ - започна той.

За лудостта на терена

Още: Стамен Белчев го изгони: ЦСКА му плаща заплата, но от 3 месеца е в пълна неизвестност

Освен това Бютучи призна, че е малко луд на терена, но извън него е много спокоен, заради което всеки си мисли, че няма как да е толкова луд.

"На терена съм малко луд. Извън него съм много спокоен, така че всеки си мисли, че няма как да съм толкова луд. Искам да използвам максимално уменията си – да дриблирам, да центрирам, да бия удари. Напълно съм убеден, че ще помогна на отбора.

Знам, че вече съм част от най-големия клуб в България. Искаме винаги да бъдем на високо ниво. Знам, че тимът е имал трудно начало на сезона, но сега имаме нови треньори и нови попълнения. На прав път сме и искаме да докажем, че наистина сме най-добрият отбор. Начинът да излезеш от такава ситуация е да си силен психически и да работиш здраво. Това е урокът, който научих в моята кариера дотук – това е единственият изход от трудностите" - сподели още той.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти