Изненада: Уелтън е ужасяваща дупка, Роналдо се скъсва да вкарва, а Рикардиньо е тежка резерва

Левски се раздели с всички бразилци в своето нападение през 2024-та година. Няма привърженик на "сините", който да не отговори, че най-много липсва Уелтън. За другите двама, особено за Роналдо, дори не е рядко срещано мнението, че Левски е изкарал същински късмет да получи пари (и то толкова) за него, предвид неособено убедителните му изяви.

Уелтън е в криза

След раздялата със столичани обаче ситуацията е доста различна за двамата сънародници. Уелтън, който играе в японския Гамба Осака, се намира в огромна криза, което се отразява и на тима му.

Гамба Осака има само една победа с Уелтън в състава си в последните шест официални мача (но не е в шампионата, а за Купата). Самият любимец на феновете на Левски пък няма гол или асистенция в 9 поредни двубоя. Заради серията слаби резултати отборът му се отдалечи от върха и е пети с 48 точки - 10 по-малко от лидера (но и с мач по-малко).

Роналдо не спира да блести с голове

От другата страна е Роналдо. Той лети със своя Ростов и просто не може да спре да вкарва. В шест от последните седем мача се е отчел с гол или асистенция (в пет от тях - попадение). Общо за въпросните последни седем срещи е с 6 гола и 1 асистенция.

Въпреки това неговият Ростов не потегли мечтано в първенството, като след 8 кръга има 11 точки и заема седмото място.

Рикардиньо е твърда резерва

Колкото до Рикардиньо - той е във Виктория Пилзен. Нападателят почти изобщо не играе за първия отбор, като често бива запращан във втория тим, особено напоследък. За дубъла успя да вкара по един гол в два от последните три мача.

Общо 10 футболисти замениха Левски с нов клуб през 2024-та - вижте къде са те сега?

Гласували общо: потребители

Горещи оферти