България на Евро 2024? Илиев нарисува портрет и изрази оптимизъм за победи

Националният селекционер на България - Илиан Илиев, сподели впечатленията си от приключващото днес Европейско първенство по футбол 2024. Той си призна пред БНР-Варна, че не е успял да гледа всеки двубой заради подготовката с Черно море, но не е пропускал късните двубои. 

Фаворит му е била Португалия, но внимание насочи и към "лъвовете". Те отново не успяха да се класират на голям форум, така че отсъствието им вече достига две десетилетия. 

За последно националният ни отбор бе в групите на Европейското през 2004 г. в Португалия, а сега Илиев не е сигурен как щеше да изглежда България в Германия. Той обаче се надява на победи в Лига на нациите, която започва през септември. 

Коментарът на Илиев

"Трудно е да се каже как щяхме да изглеждаме. Едно са контролите, тогава няма напрежение. В такъв случай футболистите могат да покажат потенциала си. Не мога да кажа как щяхме да изглеждаме. Важното е да трупаме самочувствие. Тези контроли ни дадоха такова самочувствие, че всъщност не сме толкова далеч от отбори като Румъния и Словения. Словенците преди това бяха победили Португалия. Те имат стил на игра, който са градили 4 години.

Резултатите ни дават самочувствие. Имаме талант, не съм сигурен, че го развиваме в клубовете. Ако нямаме самочувствие и талант, то нещата стават такива, каквито бяха доскоро. 

Сега влизаме в един цикъл през септември, когато теоретично ще срещнем по-слаби отбори от тези, които срещнахме. Сега са ни нужни победи! Люксембург например израсна, след като се огледа в натурализирани футболисти като Швейцария. Отборите израснаха. Очакват ни тежки мачове, но дано побеждаваме", изрази надежди националният селекционер. 

Следете финала Испания - Англия НА ЖИВО със SportLive.bg!

Още: Душан Керкез: България от 1994-та доставяше наслада, но скоро няма да има такова поколение

Балъков: Ако през 1994-та имаше ВАР, България щеше да е на финал на Световното

Турция задмина България преди 20 години и стана най-грубият отбор на Евро 2024

Христо Стоичков за младите ни играчи: Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко за тренировки

Всички говорят за Украйна на Европейското по футбол, но... не и за България

Гласували общо: потребители

Горещи оферти