В Беларус: България игра като Белгия срещу нас, Десподов бе истински деспот за нас

Срещу Беларус България игра като Белгия. С това твърдение излезе тамошното издание football.by след нулевото равенство между двата тима на старта на Лига на нациите.

"България игра като Белгия срещу Беларус"

Изданието отбелязва, че нашият отбор не е играл на топ турнири от 10 години. И че в състава ни няма звезди като Христо Стоичков и Димитър Бербатов. "Но тогава мачът започва. И първото полувреме протича така, сякаш, напротив, изобщо не е България, а друга "Б...ия" - Белгия, от която беларусите претърпяха най-голямото поражение в историята си (0:8 през пролетта на 2021-ва), пише медията.

"Десподов е истински деспот за нас"

От football.by обръщат специално внимание на Кирил Десподов, който е създал много проблеми на беларуския тим.

Още: След Нюрнбергер: Още двама "чужденци" може да станат български национали

"Този Десподов наистина е истински деспот за нашия тил. Той измъчи Александър Мартинович и компания донасита. Той стреля много опасно три път, включително опит в 16-ата минута от свободен удар. И още толкова пъти бяха изнесени убийствени удари от други представители на гостуващата атака - както Кирилов, така и на два пъти Александър Колев", пишат колегите от Беларус.

България побъркала съперника от атаки и пробиви

"В същото време това не означава, че българите пробиват нашата защита само през десния фланг на Десподов, не. Откриваха отвсякъде - и с бързи маневри отляво, и с вертикални пробивни атаки през центъра, и натискаха с неприятни и неудобни далечни удари", допълва football.by. Според тях 19-годишният вратар Фьодор Лапухов е спасил беларуския тим от "неминуем разгром". Треньорът на Беларус също похвали България и Илиан Илиев

Поискаха вратаря на Беларус на билборд след невероятния брой спасявания срещу България

Илиев припомни: И в такива мачове са ни били, гледал съм и по-добри съдийства

Гласували общо: потребители

Горещи оферти