Солидна подкрепа за Северна Ирландия срещу България - поне 1000 щурмуват "Колежа"

Отборът на Северна Ирландия се очаква да получи солидна подкрепа за предстоящия мач с България, който е утре (8.09) на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Началният час на двубоя от Лигата на нациите е 19 часа.

Солидна подкрепа очаква Северна Ирландия срещу България

На "Колежа" се очакват около 1000 привърженици от Острова. Част от тях вече са у нас, радвайки се на перфектното време на родното Черноморие и се очаква скоро да пристигнат и в Пловдив.

"Важна победа в откриващия ни мач. Другият мач завърши наравно, така че това ни носи нещо. Ако вземем резултат в България ще ни постави в добра позиция", пък заявиселекционерът на Северна Ирландия Майкъл О’Нийл.

Балансът ни срещу островитяните е положителен, като тенденцията се запазва и през този век, информира "Труд". Побеждавали сме ги в 5 случая, последният от които през 2021 година под ръководството на Ясен Петров. Нулево равенство в Белфаст месеци по-рано пък разваля серията ни от успехи, които през новия век са общо 4. Единствените поражения от Северна Ирландия са от края на 70-те години в европейски квалификации с по 0:2.

 

 

Гласували общо: потребители

Горещи оферти