"Далеч сме от сериозния футбол", но Димитър Димитров посочи два тима от Европейското по футбол, на които България не отстъпва

Легендарният български треньор Димитър Димитров коментира представянето на отборите на Европейското първенство по футбол и направи кратко сравнение с националния ни отбор. Според Херо сме далеч от сериозни футбол, а проблемите започват още от юношеска фаза.

Контролните двубои не може да покажат дали имаме развитие

"Аз не вярвам на контролните срещи. Зарядът е много различен. Смятам, че България не отстъпва чак толкова много на Словения и Румъния. Имаме качества и потенциал, но сме далеч от истината, от сериозния футбол", заяви Димитров пред "Дарик".

Още: Херо за Левски: Не се чувствах добре приет, въпреки дубъла и трите победи над ЦСКА

"Точно когато започнем да играем футбол – ще можем да направим оценка. Много по-лесно е да си прибран, да играеш дефанзивно, но когато трябва да промениш своята философия на игра, ще се разбере. Държа много на този отбор да го видя как играе в атака, а не на контраатака. Тогава ще се види потенциала на нашия отбор", допълни още бившият наставник на Левски и Лудогорец.

Изоставаме в подготовката още от начална фаза

Той е категоричен, че чуждите футболисти тренират по различен начин. "Още при децата отстъпваме на съперниците, отстъпваме в динамиката и издръжливостта. Очевидни неща са. Аз мисля, че липсва работа в школата на кондиционни специалисти. Да не говорим за възстановяването. Има клубовете, които работят без пулсомери. Работиш като в черна кутия. Не знаеш с какъв пулс работиш. 21-ви Век сме и има отбори в България, които работят без такива неща, които са задължителни за всеки един отбор на най-ниско ниво. При възстановяването сме още по-далеч".

Още: Да залееш Георги Илиев с уиски: Как Херо допусна най-голямата грешка в живота си (ВИДЕО)

Херо посочи при кое условие България ще има резултати като Словения и Румъния на европейско

Квадво Дуа се превърна в първия футболист от Първа лига с гол на Европейско първенство по футбол

Димитър Димитров - Херо нарече Левски "отбора на сърцето си", но и именно заради "сините" прави голямата си грешка в кариерата

Димитър Димитров - Херо е разочарован от ЦСКА, каза защо българите в шампионата намаляват

Гласували общо: потребители

Горещи оферти