Играчи на Левски вдигат стойността на младежкия ни тим, но разликата с Полша е стряскаща

Младежкият национален отбор излиза в изключително важен мач срещу основния конкурент за второто място Полша от Група "D" на квалификациите за европейско първенство за младежи до 21 години. Двубоят на "трикольорите", водени от Александър Димитров, е на стадион "Александър Шаламанов" на 10 септември (вторник) от 19:00 часа.

При 7 изиграни мача и от двата отбора, „дружината“ е 3 точки пред нас, което означава, че ако днес ги победим, ще ги изпреварим в класирането и ще станем втори след Германия. А това ще ни даде шанс да се класираме на бараж за Евро 2025 за младежи в Словакия.

Полският тим е 3 пъти по-скъп

Още: Георги Чорбаджийски и Николас Пенев пропуснаха да изведат България U20 до успех над Азербайджан U20

Съставът на Полша обаче респектира със своята стойност. Специализираният сайт Transfermarkt.de оценява нашите съперници на 32 млн. евро. Най-скъп е Кацпер Козловски (5 млн. евро), който играе в Газиантеп. На 3,5 млн. евро е оценен Доминик Марчук от Реал Солт Лейк Сити, а веднага след него се нарежда Матеуш Леговски от Салернитана – 3 млн. евро.

За справка, нашият тим е оценен на 10 млн. евро, с най-скъпи футболисти доскорошните съотборници в Левски Марин Петков и Пламен Андреев, който вече е част от гранда Фейенорд. Имаме и футболист в Болоня – юношата на Ботев Пд Димитър Папазов.

Лошата новина е, че селекционерът Александър Димитров няма да може да разчита на цели 8 футболисти - Георги Николов, Симеон Василев, Асен Митков, Чунг Гуен-До, Марин Стойчев, Георги Чорбаджийски, Петър Андреев и Валентин Николов.

Георги Чорбаджийски не знае дали ще получи шанс от Томислав Стипич в ЦСКА - надява се на Европейско с България

Александър Димитров благодари за България U20 - било дело на Георги Иванов и Кирил Котев

Харесали Силвестър Джаспър за националния отбор на България чрез видеоигра? (ВИДЕО)

Александър Димитров благодари на Илиан Илиев и разкритикува ЦСКА 1948

Капитанът на България U21 Християн Петров: Самочувствието ни е повдигнато, но не летим в облаците

Бурна радост от младежите и мощно "Българи юнаци" в Полша, Валери Божинов ги надъхва (ВИДЕО)

Гласували общо: потребители

Горещи оферти