Стипич оптимист за България - местните футболисти му напомняли на хърватските

Новият треньор на ЦСКА - Томислав Стипич, сподели любопитно мнение преди финала на Европейското първенство по футбол 2024 между Испания и Англия. 

Пред Дарик радио той коментира българския национален отбор, който оформи 20 години без класиране на голям международен форум. От краткия опит с ЦСКА и няколко изгледани двубои на България - Стипич констатира на този етап, че българите приличали на хърватите по стил на игра:

"За да ви дам сериозен отговор, вероятно трябва да се видим отново след 3-4 месеца, след като видя още от България, първенството и националния Ви отбор. Още сега обаче мога да Ви кажа едно нещо – генерално българските футболисти, с които и ЦСКА, и нашите опоненти разполагат, ми напомнят на играчи от Хърватия.

Ние всички сме на Балканите. Футболистите обичат топката, харесват дрибъла, залъгващите движения и въобще предпочитат атрактивната игра. Смятам, че българските играчи са много талантливи. Не виждам нито една причина защо България да не може да бъде на същото ниво като отпреди 30-40 години – талантите са тук, просто трябва да се има вяра на техните качества и да се развиват правилно".

За ЦСКА пък предстои в неделя последна контрола и представяне на отбора преди старта на Първа лига през следващия уикенд. Следете ЦСКА - Гиляни НА ЖИВО със SportLive.bg!

Още: Томислав Стипич с важна среща с шеф на ЦСКА - една е била основната тема

"Абсолютно непознат": Легенда на ЦСКА вярва, че Томислав Стипич не е трябвало да бъде назначен

ЦСКА с коренно различен план за трансферите - има начертан профил на играчите

Стипич изуми: Постигна с ЦСКА нещо, което се случи само веднъж в ерата "Гриша Ганчев"

Гласували общо: потребители

Горещи оферти