След като спаси Барселона: Шави ще реанимира и друг европейски колос

Шави Ернандес успя да направи шампион Барселона само една година след присъединяването си към клуба. Въпреки това испанецът не се раздели по добър начин с каталунците, след като беше уволнен само седмица след като от клуба изразиха публично доверието си към него. При напускането специалистът чувстваше, че работата му ще се цени повече на друго място.

Ще поеме ли Шави посока Манчестър?

Според Daily Mail, от Манчестър Юнайтед са влезли в контакт с Шави за потенциално акостиране на "Олд Трафорд". За втори път в последните месеци "червените дяволи" влизат в контакт с него и се очаква той да приеме новото предизвикателство.

Четиричленна спортна делегация от Острова пътува до Барселона миналата седмица, включително и спортният директор на Юнайтед Омар Берада, съобщават от Football Espana.

Но едва ли това е било свързано с Шави. Испанецът не е единственият вариант. Спряган е още и помощникът на Тен Хаг - Рууд ван Нистелрой. Другият потенциален кандидат беше Томас Тухел, но той пое националния отбор на Англия.

Още: Тъжно: Барселона иска от Шави да им върне iРhone-a и iРad-a, които му даде

Съобщава се, че Шави е отхвърлил оферти от Рома и Катар. Той самият публично обяви, че иска да продължи кариерата си другаде, но след като си вземе една година почивка от всичко случило се в Барселона.

ВИДЕО: Речта на Шави, в която обявява проблема и се сбогува с играчите на Барселона

Най-накрая развитие около Шави, след като се раздели с Барселона

Само един остава в Барселона от миналогодишната селекция на Шави

Гласували общо: потребители

Горещи оферти