Арда взе втори успех за сезона, въпреки пропусната дузпа срещу Хебър


Арда взе втори успех за сезона, въпреки пропусната дузпа срещу Хебър
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

472 0

Арда (Кърджали) победи с 2:1 пред собствена публика Хебър в двубой от четвъртия кръг от Първа лига. Това е втори успех за тях през новия сезон.

Още в осмата минута домакините имаха възможност да реализират попадение. Илкер Будинов подаде за Станислав Иванов във вратарското поле, но той изпрати топката в аут. След близо четвърт час игра Борислав Цонев стреля от пряк свободен удар, но Петър Дебърлиев спаси вратата си от гол.

Хебър има само 1 точка в 4 кръга

Още: Славия без победа в Първа лига - не успя да излъже Хебър в “Овча Купел”

Арда получи правото да изпълни дузпа заради нарушение на Уилям Фонкеу в наказателното поле срещу Цонев. Ударът от бялата точка на Тонислав Йорданов беше спасен от Дебърлиев. В 37-ата минута домакините логично взеха аванс в резултата. Борислав Цонев подаде за Станислав Иванов, който отблизо се разписа за 1:0.

Четири минути след почивката Хебър застраши вратата на Арда. Октай Хамдиев напредна през центъра, след което отправи шут към близкия ъгъл, но кълбото срещна мрежата от външната й страна.

В 53-ата минута Арда отбеляза втория си гол. Йорданов с едно докосване намери Илкер Будинов, който имаше много пространство, напредна и с удар към долния ъгъл покачи аванса на домакините на две попадение.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В 71' Хебър успя да се възползва от натиска си и успя да се върне в мача. Набил Макни получи от Уилям Фонкеу, след което шутира към горния десен ъгъл и вкара третия си гол в три двубоя.

Още: Локомотив (Пд) надви Арда в мач с отменен гол и двама изгонени на "Лаута"

Арда има 6 точки след втория си успех през кампанията, докато Хебър остана със само една спечелена точка.

Официално: Арда Кърджали произнесе "присъдата" на Николай Киров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички