За историята: ЦСКА 1948 с първа елиминация в Европа - Сердюк я осигури (ВИДЕО)


За историята: ЦСКА 1948 с първа елиминация в Европа - Сердюк я осигури (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1913 0

ЦСКА 1948 елиминира първи съперник в евротурнирите. Това се случи от второто участие в предварителните кръгове на Лига на конференциите. “Червените” загубиха с 0:1 реванша си срещу Будучност, но в продълженията изравниха и с общ резултат 2:1 продължават напред.

Ключовото попадение за бистричани бе дело на любимеца в клуба Евгений Сердюк. Украинецът бе точен още в 102-ата минута. Домакините пък преди това бяха повели в редовното време чрез гола на Владимир Перишич в 65’.

Припомняме ви, че в този кръг на европейския турнир - ВАР няма. Преди година ЦСКА 1948 отстъпи в домакинството си на ФКСБ с 0:1, а след това загуби реванша с 2:3. Сега в третия предварителен кръг съперник на българския отбор ще бъде кипърският Пафос. Той едва не привлече Дюкенс Назон от ЦСКА през зимата. 

Българските отбори записаха четири загуби през тази седмица в Европа, но само тази на Черно море е фатална. Лудогорец продължи в Шампионска лига, а Ботев Пловдив спадна до Лига на конференциите, където продължава и ЦСКА 1948 чрез положителния общ резултат.

Първо полувреме

Теренът на "ДГ Арена" бе задоволителен за началото на мача и отборите получиха възможността да покажат най-доброто от себе си. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Към 20-ата минута рядко някой от двата отбора стигаше до противоположната врата. Будучност създаде едно голово положение, но нямаше работа за Маринов. 

В следващите 10 минути стана интересно в Черна гора и вратарите се наложи да се наместват. Първият точен удар бе на гостите, но не след дълго Петър Маринов заблестя с брилянтно спасяване. 

Талантливият страж се намеси още един път след далечен удар и успя да избие топката в напречната греда. 

Второ полувреме 

ГОЛ! При статично положение домакините изненадаха тимът на Валентин Илиев и на Петър Маринов му се наложи да отразява тежък удар. Той не изби топката по най-трудния начин и Перишич от близка дистанция прати топката с глава за 1:0!

На практика Будучност успя да изравни общия резултат с първата опасност след почивката, дошла в 65-ата минута. 

В заключителните минути отборите си разменяха атаки, но по-опасните бяха пред вратата на Маринов. Добавеното време доведе до мощен удар на Даскалов, но кълбото се изби в съперников футболист и излезе в корнер. 

Първо продължение

ЦСКА 1948 пое инициативата и контролираше топката през първото продължение. Те имаха превес през 60% от времето, а след 10 минути игра Пишчевич отправи и първия точен удар след редовното време. 

ГОЛ! Секунди по-късно Сердюк се озова на стрелкова позиция и с неспасяем удар прати топката във вратата на Миятович за 1:1!

До края на първото продължение Джуканович бе напът да изравни чрез пета, но опитът премина покрай вратата на Маринов. 

Второ продължение

Будучност вкара всички в нападение за заключителните минути заради изоставането си. Задачата стана все по-трудна за гостите, които бяха напът да изразходят всичките си сили. 

Нищо не помогна на черногорците в оставащите минути и те се простиха с участието си в евротурнирите. 

Стартови състави 

Будучност: Миятович, Гривич, Ораховац, Сериков, Гашевич, Булатович, Вукович, Бърнович, Иванович, Булатович, Гърбич;

ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фуртадо, Теодор Иванов, Райън Бидунга, Виктор Василев, Реян Даскалов, Неделко Пишчевич, Бирсент Карагарен, Талис, Радослав Кирилов, Марио Илиевски;

Преди мача

Разликата между отборите е дело на Бирсент Карагерен, който вкара единстеното попадение преди седмица. Днешната среща бе съпроводена от куп скандали, тъй като бяха сменени в последния момент стадионите. 

Преди два дни се разбра, че теренът, на който трябваше да се играе мача не отговаря на изискванията на УЕФА заради състоянието на тревното покритие.

Поради тази причина европейската централа го премести на 13 километра от "Под Горицом", където е "ДГ Арена" - стадионче с 1300 лицензирани места.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички