ЦСКА има нов силен акционер


ЦСКА има нов силен акционер
Снимка: БГНЕС

1511 0

Бизнесменът Юлиян Инджов ще увеличи сериозно дела си в ЦСКА.

Строителният предприемач в момента притежава около 200 000 акции на клуба, което го прави един от най-големите собственици след Александър Томов. С подобен дял са единствено Петър Манджуков, който има малко над 20% от акциите, и представителят на "Трейс Груп" Галин Михайлов с около 195 000, пише "Тема Спорт".

Инджов придоби своя пакет в средата на месец май, малко след края на публичното предлагане на акции. Сега обаче бизнесменът планира да увеличи поне двойно своята собственост, като това ще се случи малко след Нова година. В момента Инджов държи около 5% от ЦСКА и по този начин делът му би нараснал поне до 10%. Това на практика ще го превърне в третия най-сериозен акционер в клуба, а и ще влее допълнително свежи средства в касата.

Строителният предприемач е собственик на фирмата ИСА-2000, като не фигурира в ръководните органи на клуба. По-близък до делата на ЦСКА е неговият син Иво Инджов. Той присъства и на коледното тържество, организирано от червените по-рано през месеца. На този етап не се планира малкият Инджов да влиза в управлението въпреки увелича­ването на семейния дял. Инджови, също както Манджукови, са помагали неведнъж финансово на клуба, а сега са ре­шили да засилят допълнително влиянието си.

Не е изключено акции в ЦСКА да придобие и друг роден бизнесмен. Развитие по този въпрос се очаква през втората половина на януари.

Заместник-председателят на НС Петър Манджуков пък мо­же да се окаже мажоритарният собственик на клуба през пролетта. Това би се случило, ако Александър Томов не успее да възстанови направените от Манджуков инвестиции в последните месеци, като по този начин ще се задължи да ги преобразува в акции. Той плати заплатите за октомври, осигури пари за някои от премиите и продължава да помага по лицензионните проблеми и ред други текущи разходи.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Според запознати Томов ще трябва да върне парите на Манджуков до края на февруари. В противен случай направените от него разходи за клуба, ще се преобразуват в акции и делът на оръжейния бос може да надскочи 50%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички