"Да отдадем чест на най-големия": Стоичков с емоционален поздрав за емблема на ЦСКА


"Да отдадем чест на най-големия": Стоичков с емоционален поздрав за емблема на ЦСКА
Снимка: Lap.bg

7700 0

Най-успешният български футболист Христо Стоичков също отдаде чест на легендата Димитър Пенев. Иконата на ЦСКА празнува своя 79-и рожден ден днес (12.07.2024 годинд).

Христо Стоичков уважи Димитър Пенев

Камата призова да отдадем чест на най-големия, като заяви, че без него никога е нямало да има американско лято. Ето и точните му думи в личната му страница в социалната мрежа Facebook:

Още: "ЦСКА вече е много по-добър отпреди, оставам, докато не сме на върха"

"Равнис! Мирно! Да отдадем чест на най-големия! Старши, без теб никога нямаше да има американско лято! Ти ни събра, сплоти, обедини и направи велики! Благодарим ти! Бъди жив и здрав, Димитър Пенев! Честит рожден ден!".

Разбира се, от ЦСКА също не пропуснаха да честитят празника на Димитър Пенев. От Българския футболен съюз също сториха това.

ЦСКА честити рождения ден на Димитър Пенев

"Армейци,

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: ЦСКА официално се раздели с "червен" любимец (ОБНОВЯВА СЕ)

Днес една от най-ярките и легендарни фигури в историята на ЦСКА и българския футбол - Димитър Пенев, празнува своя 79-и рожден ден.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Той носи червения фланелка в периода 1964 - 1977 година, записвайки 329 мача, в които бележи 24 попадения. Като футболист на ЦСКА Пенев е седемкратен шампион на България, печели 5 пъти Купата на Съветската армия, а като треньор извежда тима ни до 3 шампионски титли и 4 купи.

За националния отбор на България изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на три Световни първенства - през 1966, 1970 и 1974 година.

Като селекционер на страната ни достига до четвъртото място на Световното първенство през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на България. Награден е с орден "Стара планина" - първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА.

Още: "Той ги учеше на тънкостите": Играчът на ЦСКА, от когото Христо Стоичков и Любо Пенев са се учили

Пожелаваме на Димитър Пенев много здраве, щастие, късмет и дълголетие!" - написаха от ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички