Доведен от Ел Маестро в ЦСКА: От малък съм бил в сектор Г, има само една горчилка


Доведен от Ел Маестро в ЦСКА: От малък съм бил в сектор Г, има само една горчилка
Снимка: БГНЕС

7353 0

Специално интервю даде единственият български треньор, който работи в професионалния футбол в Австрия - Александър Гицов. Младият специалист е старши треньор на Санкт Пьолтен от 19 юни тази година, като преди това бе в шаба на Нестор Ел Маестро в ЦСКА в периода 31.07.2023-14.04.2024.

Гицов споделя, че винаги ЦСКА е бил в сърцето му и че като малък е бил в сектор Г. Той споделя, че за два-три часа е приел предложението на Нестор Ел Маестро да се присъедини към "армейците".

Александър Гицов за периода си в ЦСКА и за горчилката

Още: "Мрежа от детайли": Най-младият голмайстор на дербито Левски срещу ЦСКА - бе в Първа лига до 2024-та

"ЦСКА винаги е бил отборът на моето сърце. Като малък съм бил в Сектор Г. А всеки, който ме познава, беше наясно как една моя мечта се сбъдва да работя в този клуб. Когато Нестор Ел Маестро ми се обади и ме покани, аз взех решението за 2-3 часа. Той ми се обади в събота, а аз в понеделник вече бях в София.

Затова мога да кажа, че беше страхотна емоция лично за мене - да тренирам любимия си отбор! Как си тръгнах? В кариерата на всеки треньор има такива моменти и е някак логично, защото резултатите не подхождаха на клуб като ЦСКА" - започна той пред БТА.

Все пак призна, че единственото, което е останало като горчилка, е че ЦСКА е отпаднал от Ботев Пловдив за Купата на България (въпреки че тогава вече не бе част от тима).

"Единственото, което остана като някаква горчилка е, че не успяхме да водим мача с Ботев (Пловдив) за Купата на България, да победим и да играем финал пред хилядите наши фенове. Но така се стекоха нещата, това е треньорската съдба" - призна Гицов.

Още: "Това ме удари силно": Най-тежката раздяла с клуб за Томислав Стипич - ходил на психолог, а бивш шеф на БГ клуб го предупредил

А ето какво сподели за това как се е случило да поеме Санкт Пьолтен:

Александър Гицов за ЦСКА

"Разговорите, преди да стана старши треньор, се оказаха дълъг процес. Обадиха ми се две седмици, след като си тръгнах от ЦСКА. Семейството ми е в Австрия и аз побързах да се прибера от България, за да съм с тях. Имах 2-3 интервюта, после си представих идеите за развитието на отбора и всичко това се проточи месец и половина.

Разбира се, този клуб не може да се сравнява с ЦСКА. ЦСКА е нещо много повече, но в България бях помощник-треньор, докато тук всяко решение го взимам аз" - призна още младият наставник. А сега големият въпрос пред ЦСКА е кой ще е капитан за сезон 2024/25.

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига: Играл с ЦСКА в Европа се готви с друг тим у нас (ОБНОВЯВА СЕ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички