"Това ме удари силно": Най-тежката раздяла с клуб за Томислав Стипич - ходил на психолог, а бивш шеф на БГ клуб го предупредил


"Това ме удари силно": Най-тежката раздяла с клуб за Томислав Стипич - ходил на психолог, а бивш шеф на БГ клуб го предупредил
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3291 0

Новият старши треньор на ЦСКА Томислав Стипич е имал доста тежка раздяла с клуб, който е водил, в нетолкова далечното минало. Става въпрос за случай през 2019 година, когато след престой в тима Айнтрахт Франкфурт до 19 години, се насочва към швейцарския Грасхопърс.

"Тогавашният директор на Айнтрахт Фреди Бобич ме предупредди да не ходя в Грасхопър, но аз не го послушах. Толкова много исках да изляза от зоната на комфорт при младежите" - споделил Стипич пред nzz.ch, цитиран от "Мач телеграф".

*Припомняме, че Фреди Бобич бе на ръководна позиция в Черноморец Бургас, където бе обявен в началото на 2009 година.

Тежката раздяла на Томислав Стипич с Грасхопърс

Томислав Стипич в ЦСКА

В крайна сметка хърватинът с германски паспорт остава треньор на Грасхопърс само за 34 дни. Отборът е в огромна криза и повлича Стипич - пет мача без победа. Президентът, който е поканил наставника, подава оставка.

Въпреки че новият шеф в клуба е уверил Стипич, че ще остане треньор на Грасхопърс със сигурност до края на сезона, изведнъж наставникът бил премахнат. Това му се отразило толкова сериозно, че трябвало да прибегне до срещи с психолох, пише "Мач телеграф".

"Постигнахме напредък. И също така трябва много ясно да се каже, че моето уволнение нямаше никакви спортни причини. Новият шеф ме увери, че със сигурност ще остана треньор до края на сезона. Но изведнъж всичко свърши. Това ме удари силно, изпитах нечовешки емоции" - разказва Стипич, цитиран от изданието. А сега пред Стипич стои въпросът кой ще е капитан на ЦСКА за сезон 2024/25.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички