Контрола по български: Три гола за ЦСКА, двама изгонени от Берое и Филип Филипов на терена (ВИДЕО)


Контрола по български: Три гола за ЦСКА, двама изгонени от Берое и Филип Филипов на терена (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10922 0

ЦСКА постигна четвърта поредна победа по време на лятната си подготовка и под ръководството на Томислав Стипич. В Банско днес бе победен и Берое с 3:0, което е най-големият успех в контролите на “червените” до този момент.

Най-полезни за успеха бяха Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц още до почивката, след като вкараха по гол и си размениха асистенция. Откри първото откритие на Саша Илич в 13-ата минута, а четвърт час след началото на мача преднината бе удвоена.

След почивката Томислав Стипич не изневери на стила си и отново смени целия състав, което не попречи на “армейците”. Така Алесандро Николов оформи крайното 3:0 в 64-ата минута. След около четири минути се стигна до грозни сцени след грубо нарушение на заралия. Тогава футболистите на двата тима се сдърпаха и главният арбитър Любослав Любомиров показа три червени картона, като един от тях беше Станислав Шопов.

Съдията след уточняването на ситуацията даде почивка за вода, а в нейния край се стигна до ново неразбирателство между двата лагера.

Отново куп българи на терена

Причина за това беше желанието на ЦСКА да не влизат нови футболисти на мястото на изгонените, което не се хареса на заралии. Лагерът на старозагорци се запъти към този на софиянци, като се наложи и Филип Филипов да се намесва в ситуацията. 

Този петък ЦСКА ще изиграе две контролни срещи в рамките на един ден. В 11:30 "червените" ще се изправят срещу тима на Макаби Пехтах Тиква (Израел), а в 17:30 - срещу Раднички Ниш (Сърбия). И двата мача ще се проведат на терените на комплекс "Евима" в Банско и ще бъдат открити за фенове и медии.

 

Първо полувреме

ГОЛ! В 13-ата минута Джонатан Линдсет донесе преднината на символичните домакини след страхотна асистенция на Хайнц. Вторият видя сънародника си на отлична позиция в предни позиции и го изведе очи в очи с Мота. Стражът бе разстрелян от норвежеца, дошъл първи в периода на Саша Илич. 

ГОЛ! След 180 секунди Линдсет върна жеста на Хайнц и с центриране го намери в наказателното поле на Мота. Асистентът от първия гол беше безпогрешен в тази ситуация и покачи на 2:0!

Норвежците натискат

След 30 минути игра бе първото спиране за вода заради жегата в Банско. "Армейците" бяха по-настоятелни и създадоха много ситуации, извън попаденията, но Линдсет и Папазов се отчетоха с пропуски. 

120 секунди след подновяването на двубоя Каетано излезе очи в очи с Евтимов при най-чистата ситуация за Берое, но опитът му премина покрай страничния стълб. 

В 38-ата минута Томислав Стипич реши да замени голмайстора Тобиас Хайнц с Наско Цеков. Българинът попадна в двойна смяна преди броени дни срещи Политехника Яш, така че днес ще получи повече минути. 

Второ полувреме

Хърватският треньор не изневери на стила си и отново смени състава на почивката, подобно на миналите контроли. Още в първите 180 секунди се стигна до статично положение, след което "армейците" бяха близо до класиката. 

Симеон Александров отправи ниско центриране към Шопов, който засече от дистанция, но топката премина над напречната греда. 

Впечатление направи, че Стипич прати футболистите от първото полувреме да правят фитнес тренировка, вместо да отморяват. 

ГОЛ! В 64' остро центриране на Иван Тасев внесе голямо неразбирателство в съперника и Алесандро Николов се възползва за 3:0!

Николов вкара, а Шопов е изгонен

След грубо нарушение в 68-ата минута се стигна до общо три червени картона. От състава на ЦСКА бе изгонен Станислав Шопов, след като се стигна до меле заради грубия фал. Любослав Любомиров след уточняването на ситуацията даде почивка за вода, а в нейния край се стигна до ново неразбирателство между двата лагера. 

Причина за това беше желанието на ЦСКА да не влизат нови футболисти на мястото на изгонените, което не се хареса на заралии. Лагерът на старозагорци се запъти към този на софиянци, като се наложи и Филип Филипов да се намесва в ситуацията. 

Стартови състави 

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 15. Тибо Вион, 13. Браян Кордоба (к), 4. Християн Петров, 3. Сейни Санянг, 10. Джонатан Линдсет, 30. Петко Панайотов, 16. Георги Чорбаджийски, 7. Улаус Скаршем, 14. Тобиас Хайнц и 24. Марк-Емилио Папазов

Резерви:

12. Марин Орлинов (в), 2. Лъчезар Иванов, 17. Емануел Шакич, 19. Наско Цеков, 22. Асен Дончев, 21. Амос Юга, 8. Станислав Шопов, 28. Юлиан Илиев, 32. Алесандро Николов, 29. Иван Тасев, 18. Симеон Александров, 11. Матиас Фаетон

Берое: 1. Мота, 2. Ойер, 4. Минго, 6. Говеа, 7. Сагардия, 10. Политано, 11. Каетано, 19. Алгара, 24. Гаврилов, 25. Пинеда, 91. Скуадроне;

Преди мача

"Червените" преполовяват подготовката си, тъй като след днес им остават следните двубои: 

  • 05.07 ЦСКА - Макаби Пехтах Тиква (Израел) от 11:30 часа; Евима футболен център, Банско
  • 05.07 ЦСКА - Раднички Ниш (Сърбия) от 17:30 часа, Евима футболен център, Банско
  • 13/14.07 - представяне на отбора, Национален стадион "Васил Левски"

Новият треньор Томислав Стипич продължава да налага български футболисти в голяма част от двубоите, а тепърва към лагера се очакват и новите попълнения. 

ЦСКА спечели предходните си две срещи срещу Берое с по 2:0 в Първа лига през изминалия сезон. Сега първата им официална среща е насрочена за края на септември. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички