"Ще бъде тежко": Разкриха част от умопомрачителното наказание, което предстои за ЦСКА


"Ще бъде тежко": Разкриха част от умопомрачителното наказание, което предстои за ЦСКА
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

5968 0

Сезонът за клубния футбол в Европа приключи, като това важи и за българската Първа лига. Тя бе "затворена" с баража за Лигата на конференциите между ЦСКА и ЦСКА 1948, загубен от "армейците" с 0:2. В мач, в който техните фенове нахлуха на терена и породиха грозни сцени.

Така вече няколко дни след края на мача все още не е ясно колко сурово всъщност ще бъде наказанието за клуба. Поне на теория ще бъде критично за ЦСКА, като се готви историческо наказание, с което БФС ще осакати "червените" и за следващия сезон.

Оказва се обаче, че към момента доказателствата са твърде малко и решението ще бъде взето след още над седмица. Чак до петък има поставен срок, до който да бъде събрана цялата информация. А това означава, че дотогава няма и как да има решение за санкциите.

Още: Изненада: Българин, играл с ЦСКА в групите в Европа, се връща при "червените" - свободен агент е

БФС каза кога ще посочи наказанието на ЦСКА след действията срещу ЦСКА 1948

Нахлуването на ЦСКА на терена срещу ЦСКА 1948

Това призна председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, която ще оповести наказанието - Юрий Кучев. Той призна, че име ударени лица, като допълни, че в началото на следващата седмица ще се съберат и ще вземат решение.

"Засега няма решение на скандала. Имаме оскъдица от доказателства. Искаме обективни данни, от записите, от полицията. Има ударени лица. Отлагаме разглеждането на случая. До петък сме дали срок да съберем цялата информация.

В зависимост от нея ще преценим кога ще е удобният момент. Все пак всичко трябва да се сдъвче информацията, идват и избори. Може би в началото на следващата седмица ще се съберем и ще вземем решение" - заяви Кучев.

Освен това разкри част от наказанията, които ще последват, и обяви, че ще са тежки.

"Ударен е делегатът на БФС. Ожулен е с мазилка по лицето, тъй че категорично е това. С хвърлен предмет – мазилка. Делегатът е ударен, има доклад от него. Какво значи най-тежки наказания. Ние налагаме такива, каквито са заслужили. Никога не сме имали проблеми по отношение на наказанията срещу който и да било.

Променил се е правилникът от 2014-а година. Всяка година го изменяме. В началото на първенството нашата комисия раздава правилника на всички медии. Друг е въпросът дали някой го чете. Наказанията тука ще са тежки поне по оскъдната информация, която имаме. Тежки означава лишаване на домакинство за повече от три срещи сигурно, но нека съберем информация. При всички положения повече от една ще е. Това са нашите възможности. За други наказания трябва да ги предвидим в правна норма" - каза още той.

Още: ЦСКА си връща Папазов и Дончев, за да им повери отбраната и нападението

Бивш играч на Лудогорец и албански национал сред трансферните цели на ЦСКА? (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички