Симфония в червено


Симфония в червено

4730 0

Бившият съдия Стефан Орманджиев направи анализ на "Вечното дерби", което се състоя в събота и завърши с категоричен успех на ЦСКА срещу Левски с 3:0. Той заяви позицията си за мача пред "Тема спорт":

ЦСКА изигра блестящ мач срещу Левски и победата с 3:0 отговаря на 100% на показаното на терена. Резултатът щрихира абсолютно реално съотношението на силите и разликата в класите на двата отбора. В момента тя е огромна и не е нужно да си кой знае какъв специалист, за да я отчетеш.

Вечното дерби бе безапелационен тактически триумф на Стойчо Младенов. Той изнесе лекция на своя колега. Футболистите на ЦСКА изпълниха отлично указанията на своя треньор, показвайки добър футбол, съчетан с много зрялост, скорост и тактическа дисциплина. През цялото време ЦСКА стоеше на терена, като голям отбор, който знаеше какво иска, какво прави и как да постигне целта си. Без значение, дали мачът се играеше на сняг, дъжд или на слънце ЦСКА щеше да го спечели категорично. В това няма никакво съмнение. Просто този отбор на червените е много по научен и адаптивен за всяка една ситуация от своя съперник. ЦСКА не само се наложи убедително в дербито, но загатна за шампионския си потенциал, който несъмнено е налице. "Тема Спорт" много точно отбеляза във вчерашния си брой, че именно ЦСКА е отборът, който бележи най-голям прогрес спрямо миналия сезон. Възходът е очевиден, забележителен и неоспорим.

В поредица от мачове "армейците" затвърждават своето развитие. Тук не можем да говорим за никаква случайност, за никакви проблясъци, а за трайна тенденция на позитивизъм в представянето на тима. Обратът в Стара Загора бе от ключово значение за ЦСКА. Тогава си пролича най-ярко, че този състав на червените може да стане шампион. След това срещу Ботев, Литекс и Левски видяхме поредните доказателства в тази посока.

ЦСКА направи неща, които отдавна не бяхме виждали във вечното дерби. Бързо изнасяне на топката със съответната ефективност в предни позиции, много добро преливане между линиите, съпроводено с необходимия баланс, подсигуряване и дублиране във всички зони.

Едно от големите предимства на ЦСКА е в много стабилната постройка в дефанзивен план. Отборът успяваше да се прегрупира много по-бързо от своя съперник. А освен това червените разполагат със значително по-богат арсенал от отработени комбинации. Физическото им предимство също е съществено. За това говорим за безапелационно превъзходство, което идва от много разнородни детайли. В ЦСКА я има основата благодарение на стабилната защита, гъвкавата средна линия и резултатната атака.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Докато футболистите на Левски тичаха безразборно по терена, ЦСКА когато имаше топката играеше футбол, а когато кълбото бе в противника, те го блокираха.

Определено Левски много искаше да победи в този мач, но не знаеше как. Докато ЦСКА знаеше какво да прави от първата до последната минута. Единият отбор играеше футбол, а другият само тичаше и си подаваше безцелно.

Във всеки един мач на ЦСКА си личи тактическата дисциплина, ясната постановка на игра, настроението, което все повече се покачва. Срещу Левски видяхме един отбор, който дори и на тежкия терен показа силен футбол и то в много добри краски. Това означава, че съставът е подготвен да премине през всякакви препятствия по пътя към целта си. Въпросът е, дали ЦСКА ще може да поддържа това ниво до края на сезона. Двубоят с Левски и натрупванията преди него са отлична отправна точка за следващите срещи. Във вечното дерби червените показаха непреходната си във времето класа. В играта на ЦСКА видях изящното свирене на виенската филхармония. След такъв спектакъл на публиката не и остава нищо друго освен да стане на крака и да ръкопляска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички