Разгром за Левски и петима различни голмайстори срещу Септември за втори успех при Станислав Генчев (ВИДЕО)


Разгром за Левски и петима различни голмайстори срещу Септември за втори успех при Станислав Генчев (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Левски

4258 0

Левски постигна разгромна победа във втория си двубой от подготвителния лагер в Правец. "Сините" записаха 5:0 срещу Септември, като този път сблъсъкът бе на стадион "Георги Аспарухов" от 18:30 часа.

И петимата голмайстори бяха различни за столичния гранд. Асими Фадига (9), Майкон (15), Марин Петков (45), Преслав Бачев (52) и Евертон Бала (58) са голмайсторите в днешния сблъсък. За Майкон това бе дебютно попадение, а Алекс Колев започна като титуляр за първи път със "синята" фланелка.

Отборът, воден от Станислав Генчев успя да спечели първата си приятелска среща срещу Спартак Плевен с 2:0, играна в Правец. Следващата проверка е в сряда (3 юли) срещу Черно море,

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна в атакуващо темпо, като във 2' имаше положение пред Септември.  Тогава Николай Дросев успя да намери Виктор Тейстер в наказателното поле. Той стреля от чиста позиция, но покрай вратата на Пламен Андреев.

7 минути след това Левски отговори с тежък удар на Марин Петков от дистанция. Димитър Шейтанов се справи, но дебютантът Алекс Колев не се отказа, взе топката и изведе Асими Фадига, който с мощен удар по диагонала направи резултата 1:0.

Малко след това Дросев изведе Ивайло Михайлов зад защитата на домакините, но ударът му бе отразен от Андреев. В последвалата ответна атака "сините" вкараха и втори гол. Фадига отново имаше участие, като намери Майкон на границата на наказателното поле. Той успя да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за дебютното си попадение.

Без никакво съмнение отборът, който владееше инициативата до края на полувремето бе Левски.  "Сините" имаха няколко шанса от пряк свободен удар, но Марин Петков и Бала не намерих целта. 

В последната атака за първото полувреме отборът на Генчев стигна до трети гол. Асими Фадига, който е много активен, проби в наказателното поле и подаде към Марин Петков, а той с едно докосване реализира.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Станислав Генчев направи много смени в началото на втората част, като на терена останаха единствено Виктор Любенов и Евертон Бала.

В 51' Преслав Бачев вкара за 4:0, като бе намерен отлично от Фабио Лима. 6 минути след това Алдаир тръгна на пробив през центъра, като бе спрян с нарушение, но Волен Чинков даде авантаж. Евертон Бала пое и със силен удар прати топката във вратата за 5:0. Малко след това в игра за Септември влезе Валери Божинов-младши.

До края видимо и двата състава просто доиграваха срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Галчев, Любенов, Цунами, Майкон, Охене, Рупанов, Фадига, Бала, Петков, Алекс Колев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата проверка за "сините" с попадения се отчетоха Марин Петков и Преслав Бачев. Септември пък записа 0:0 със Струмска слава в първия си спаринг.

Преди двубоя се появи информация, че нападателят Рикардиньо е продаден, но все още липсва официална информация. 

Освен това бе привлечен и нов вратар. Става дума за 27-годишния хърватин Матей Маркович, който бе привлечен и представен официално вчера (28 юни). След двубоя със Септември на Левски му предстои нов спаринг, а именно срещу Черно море в Правец.

Още: "Мрежа от детайли": Най-младият голмайстор на дербито Левски срещу ЦСКА - бе в Първа лига до 2024-та

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Играл с ЦСКА в Европа се готви с друг тим у нас (ОБНОВЯВА СЕ)

Алекс Колев призна: Николай Костов му се обадил, но - не за да го кани в Левски

"Гонзо ми харесваше, беше мъжкар, но ако имаше ВАР, 70% от головете му нямаше да ги зачетат"

Левски - Септември по ТВ: Кога и къде да гледаме лятната контрола на "сините"?

Левски чу Рикардиньо - продаде го на европейски кандидат?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички