Йоргачевич: Отрязах Динамо (Б), Канзас Сити и Беверен заради гиганта "Левски"


Йоргачевич: Отрязах Динамо (Б), Канзас Сити и Беверен заради гиганта "Левски"

2118 0

Новият вратар на "Левски" Боян Йоргачевич даде интервю за сръбския "Sport", в което разкри защо е избрал да продължи кариерата си на "Герена". Той е имал предложения от клуба в американската Мейджър Лийг Сокър - Канзас Сити, както и от кандския Монреал, но е избрал Европа. Заради семейството си, но и заради "спортния мотив".

"Наскоро прекарах месец в Америка и ми се обадиха от Канзас Сити, като ми предложиха добри условия. Опитът, който имам обаче, ме накара да откажа. Когато се премествах от Белгия в Турция, промяната на езика се отрази на децата ми. За кратък период от време да трябваше да свикват с нещо ново, бе тормоз за тях. А да отида сам в Америка и да се чудя всеки ден какво става с тях... Зачеркнах Америка, заедно с нея и Канада, всички, заради Европа", разкрива Йоргачевич.

Ще доведете ли семейството си в София?

- Съпругата ми Мая, дъщерите Маша, Миа и Лара и синът ми Лука ще останат в Белгия, докато завършат училище. През лятото не е изключено да се преместят в Белград. Ще се разделим за известно време, но все пак сме в Европа, близо сме.

Имаше ли оферти от Европа?

- От всички краища. От мен се интересуваха Динамо (Букурещ), Апоел (Петах Тиква), Беверен и един белгийския отбор. Всичко обмислих внимателно и взех решение да дойда в "Левски".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Защо там?

Българският гигант бе най-конкретен.Надделя спортният мотив, макар че и парите не са за подценяване. Заслугата за трансфера е на Урош Голубович, от сътрудничеството с когото съм много доволен. Ние Радовци сме чудни. Подаваме си ръка един на друг, малко са краищата, които могат да се похвалят с такива приятелства.

Дълго сте вън от футбола, а как ще се отрази това на качеството? Левски очаква да покажете незабавно нивото от периода ви в Гент.

- Не съм губил време. След като се разбрах с турския Ерджиспор, тренирах всеки ден в белгийския Алст. Тренирах и в Америка. Аз съм готов! За един по-добър и пос-илен "Левски" през втория полусезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички