Левски победи Крумовград с голове на Колев и Сангаре (ВИДЕО)


Левски победи Крумовград с голове на Колев и Сангаре (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3877 0

Левски уверено постигна четвъртата си поредна победа от началото на сезона! На “Герена” Крумовград загуби с 0:3 гостуването си от четвъртия кръг на Първа лига.

За радост на 10 000 по трибуните - летните попълнения Алекс Колев и Мустафа Сангаре донесоха трите точки с попаденията си в 10-ата и 60-ата минута, а в заключитените секунди французинът даде асистенция към българина. 

И за двамата това бяха първи голове на “Герена”, а легионерът вкарва във втори пореден мач. И двамата преди това наказаха и Локомотив София, а днес реализираха попаденията си с глава след центриране от корнер. Така Левски остава единственият отбор, който реализира във всяко едно полувреме от началото на сезона.

В следващия кръг грандът трябва по програма да гостува на Лудогорец, а Крумовград приема Берое. “Сините” са еднолично на върха с пълен актив от точки.

Първо полувреме

ГОЛ! В 10-ата минута Александър Колев откри срещу бившия си клуб за 1:0! Нападателят засече топката при центриране от корнер и Георгиев не успя да се намеси навреме. Той обаче спаси попадение секунди по-рано. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Към 40-ата минута инициативата изцяло се държеше от домакините. Те създадоха 7 голови положения, макар че само два от последвалите изстрели бяха точни. Три ситуации и един точен удар бе ситуацията на гостите, които обаче не създадоха реални опасности пред вратата на Андреев. 

Второ полувреме

ГОЛ! Мустафа Сангаре продължава да впечатлява феновете, вкарвайки броени минути след появата си. Той засече топката с глава след центриране на Петков от корнер в 60' - 2:0!

Попадението падна в ключов момент, след като малко по-рано само ценна изява на Цунами спаси домакините от изравнителното попадение. 

Сангаре продължи да натиска отляво и бе напът да асистира за Колев, но до гол така и не се стигна скоро след второто. 

ГОЛ! Стрелецът легионер показа класа в добавеното време и даде асистенция към Колев за 3:0 в заключителните секунди!

Стартови състави 

Левски: Андреев, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Колев, Ел Джемили, Евертон, Алдаир, Димитров, Фадига

Крумовград: Георгиев, Шимич, Дос Сантос, Кацаров, Али, Велев, Оливейра, Дост, Юсеин, Патрик Луан, Фуртадо

Преди мача

Левски започна силно новия сезон и вече е 3 от 3 в мачовете си. "Сините" победиха Локомотив София, Ботев Враца и Локомотив Пловдив. Гостите имат две загуби и една победа от старта.

Еуфорията във феновете е голяма, като на "Герена" се очакват повече от 10 000 запалянковци на домакините. В днешния мач Левски ще играе в черно (втори екип), като това е официалното му представяне.

Аут за "сините" са Дейвид Михалев, Иван Андонов, Фабио Лима и Илиан Стефанов, които още се възстановяват от различни травми. Завръща се Келиан ван дер Каап.

През миналия сезон в редовната кампания отборите не се побеждаваха (2:2, 0:0), а след това Левски победи като гост в края на плейофите с 1:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички