Димитров назова ключови причини за загубата от Полша и каза за какво ще играем срещу страховитата Германия


Димитров назова ключови причини за загубата от Полша и каза за какво ще играем срещу страховитата Германия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

478 0

Селекционерът на младежкия национален отбор - Александър Димитров, сподели мнението си след загубата на България при домакинството срещу Полша с 1:3. 

Димитров коментира

Срещата беше от огромно значение в търсене на второто място в групата, но за пореден път България няма да играе на европейските финали за младежи. 

Коментарът на Димитров

За всички е разочароващо и много съжаляваме. Доста се постарахме и разузнахме добре съперника. Всички ни подкрепиха, за което благодаря. Имаше футболисти, които бяха в полезрението на първия отбор, но бяха оставени на нас заради важните мачове. 

Има съжаление, защото добре тръгна мача, но за съжаление няма как да отречем класата на Полша. В моментите, когато трябваше да запазим концентрация и тактическа дисциплина - нарушихме тактиката. Имахме шансове и можехме да променим развоя в край.

Имахме и 7-8 тежко контузени играчи, но това не промения ситуацията. С тях обаче обликът на отбора щеше да е различен. Благодаря на играчите за себераздаването си. Това са възможностите, момчетата дадоха всички. Имаме най-младият отбор.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Отборът има облик. Имаме 7-8 по-малки момчета, така че има перспектива и основа. Нужна е по-добра комуникация и добър синхрон с клубовете. Националните играчи трябва да получават повече минути и натоварване, за да бъдат по-конкурентни.

При нас няма мач без значение. Германия бие Естония с 10:1. Не ни е минавало през акъла, че мач ще е без значение. Важното е представянето - самочувствие, его и тн. Ще повикам най-добрите налични футболисти”, обясни селекционерът. 

Още: Играчи на Левски вдигат стойността на младежкия ни тим, но разликата с Полша е стряскаща

Александър Димитров благодари за България U20 - било дело на Георги Иванов и Кирил Котев

Александър Димитров благодари на Илиан Илиев и разкритикува ЦСКА 1948

Александър Димитров обясни как България U21 e надделяла в Полша

Младежкият национален отбор на България със закрита контрола срещу Локомотив София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички