Илия Груев се размина с тежка контузия, но е аут за мачовете на националния отбор


Илия Груев се размина с тежка контузия, но е аут за мачовете на националния отбор
Снимка: Getty Images

106 0

Българският национал Илия Груев има проблеми с менискуса, които е получил по време на мача на клубния му отбор Лийдс срещу Норич във вторник. След прегледа с ядрено-магнитен резононс е ясно, че ще отсъства от терените за около месец, съобщиха близки до футболиста.

Груев получи травма в коляното в началото на срещата и беше заменен в 20-ата минута от Джо Родуел. Първоначалните прогнози за състоянието му не бяха оптимчистични и в късния след обяд днес той премина преглед с ядрено-магнитен резонанс. Резултатът от скенера обаче беше сравнително оптимистичен – няма увреждане на връзките.

Груев е аут от сметките на националния отбор

Още: Перфектен Илия Груев не помогна на Лийдс да избегне първата спънка по пътя за Висшата лига (ВИДЕО)

При това положение Груев би трябвало да се върне на терена в началото на ноември, което означава, че пропуска срещите на националния отбор на България в турнира Лига на Нациите през този месец. Българският тим, който до момента има четири точки в група С3 на турнира, приема на 12-и в Пловдив Люксембург, а три дни по-късно гостува на Северна Ирландия. Двете срещи могат да дадат до голяма степен отговор какво място в крайното класиране ще заемат лъвовете и дали ще играят в по-горна дивизия в следващото издание на турнира.

До момента 24-годишният халф е записал 18 мача за националния отбор и все още чака първия си гол. Той е и трети капитан на тима и носи лентата при отсъствие от терена на Кирил Десподов и Георги Костадинов. В английското второ ниво Лига Чемпиъншип с Лийдс е бил титуляр във всички осем мача от началото на сезона, а тимът му отново е в челото и се бори за изкачване във Висшата лига.

Още: Най-близкият му: Лиъм Купър изненада - на кой играч ще разчита, за да се утвърди в ЦСКА

Шансовете на Илия Груев да заиграе във Висшата лига драстично намаляха

Лийдс обяви Илия Груев за продан срещу неприлично висока цена

Лийдс остана без победа и след втори кръг, Груев сред най-добрите на терена

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички