Шансовете на Илия Груев да заиграе във Висшата лига драстично намаляха


Шансовете на Илия Груев да заиграе във Висшата лига драстично намаляха
Снимка: Getty Images

1622 0

Шансовете на Лийдс Юнайтед да се завърне в английската Висша лига драстично намаляха след последното действие на ръководството. "Розите" продадоха един от най-добрите си играчи през миналия сезон - Джорджинио Рутер, а с това действие през новия сезон в Чемпиъншип Лийдс ще има почти изцяло ново нападение. 

Бившият ас на Хофенхайм преминава в Брайтън срещу рекордните за "чайките" 46 милиона евро, а това е 3-тия ключов футболист на Юнайтед, който беше продаден през това лято. 

По-рано Арчи Грей и Крисенсио Съмървил бяха трансферирани съответно в Тотнъм и Уест Хям. Освен тях, и други футболисти напуснаха - Глен Камара в посока Рен и Луис Синистера в Борнемут. 

Илия Груев остава в Лийдс засега

Ако не друго, трансферите на Грей и Камара бетонират и без това сигурното титулярно място на Илия Груев през този сезон. Но в същото време драстично отслабват Лийдс, който беше на крачка от завръщане в английската Висша лига. 

Все пак, отборът на Груев остава един от фаворитите за промоция през новия сезон. Както е известно, 3 са отборите, които ще се качат в Премиър лийг - 2 директно и един ще трябва да премине плейофи. 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Оставането на българина също не е сигурно, тъй като има огромен интерес към Илия Груев, а от Лийдс дори му поставиха цена за продажба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички