Англия е в опасност: Белингам поставя Саутгейт пред голяма дилема за 1/4-финала на Европейското по футбол


Англия е в опасност: Белингам поставя Саутгейт пред голяма дилема за 1/4-финала на Европейското по футбол
Снимка: GettyImages

55 0

Гарет Саутгейт може да е изправен пред дилема за 1/4-финала на Англия от Европейското по футбол, ако Марк Гуехи и потенциално Джуд Белингам не са на разположение. Англия се промъкна до финалната осмица на турнира с след 2:1 в продълженията срещу Словакия в неделя.

Отборът на Саутгейт бе близо до ранно отпадане от Евро 2024, след като показа още едно лошо представяне, но зрелищен удар от задна ножица на Белингам в петата минута на продълженото време даде устрем на "трите лъва".

Националният селекционер едва ли е имал желание да направи радикални промени в стартовия си състав, но може да бъде принуден да направи две срещу Швейцария, която е в отлична форма.

Още: Грозният жест на Белингам и псувните на Райс след мача: Ще доведат ли тези сцени до наказание за четвъртфинала? (СНИМКА)

Англия пред голям проблем, ако е без Белингам

Гуехи партнира на Джон Стоунс в центъра на защитата във всичките четири мача на Англия досега, но той няма да бъде на разположение поради отстраняване, след като получи втория си жълт картон на турнира в неделя. Белингам също може да пропусне мача, ако УЕФА реши да го санкционира за странния жест, който направи след мача със Словакия, хващайки се за слабините.

Звездата на Реал Мадрид твърди, че жестът е "жест от вътрешна шега към някои близки приятели, които са били на мача". В понеделник УЕФА започна етично и дисциплинарно дело срещу Белингам за "потенциално нарушение на основните правила за прилично поведение".

Какви са опциите на Саутгейт?

Още: Бесни английските фенове напуснаха стадиона преди гола на Белингам и обрата на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Ако бъде признат за виновен, 21-годишният играч може да получи отстраняване, глоба или и двете. Изглежда вероятно Саутгейт да избере Езри Конса от Астън Вила на мястото на Гуехи, като се има предвид, че той беше викнат от пейката в неделя по време на продълженията.

Отсъствието на Белингам би създало повече главоболия на Саутгейт. Селекционерът на Англия едва ли ще промени формацията на този етап от турнира, така че може просто да премести Фил Фодън в ролята на централен атакуващ халф на Белингам и да привлече Антъни Гордън да започне на лявото крило. Алтернативно, Саутгейт може да запълни дупката на Белингам с Коул Палмър и да остави Фодън встрани.

Защо Европейското първенство ще ни предложи с един ключов мач по-малко в сравнение със Световното?

"Гениалният" Саутгейт призна: Бил на секунди от чутовна глупост, с която тотално да прецака Англия на Европейското по футбол

ВИДЕО: Грозно! Ас на Англия нарече треньор "плешива *женски полов орган*" на Европейското по футбол и му каза: Млъквай

Англия и Испания с паметни обрати на 1/8-финалите, които подготвиха феновете за най-същественото на Европейското по футбол 2024

Джуд Белингам оцени високо играта на Англия, но страната била на "30 секунди от отпадане" от Европейското по футбол 2024

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички