Австрия спечели надлъгването срещу Полша и угаси надеждите им на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО)


Австрия спечели надлъгването срещу Полша и угаси надеждите им на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2684 0

Вторият мач от ден номер 8 на Европейското първенство по футбол 2024 постави началото на втория кръг от груповата фаза за група D. Австрия победи Полша в с 3:1 на "Олимпиащадион" в Берлин.

Гол за Вундертима отбеляза Гернот Траунер в 9', а Кшищоф Пьонтек изравни в 30'. Кристоф Баумгартнер изведе австрийците отново в 67', а Марко Арнаутович реши всичко в 78' от дузпа.

Възпитаниците на Ралф Рангник изиграха добър двубой, като единствено отстъпиха в играта при изравнителния гол на Полша, като Роберт Левандовски влезе в 60' Титуляр обаче бе Якуб Пьотровски, който не се запомни с нещо впечатляващо, играеше рядко с топката и бе сменен на почивката.

Австрия вкара три гола в мач от европейско за втори път в историята си. А рекордът на Ралф Рангник като мениджър на Австрия включва 24 мача, 14 победи, 6 загуби и 4 равенства. Той никога не е имал по-добър коефициент на победи начело на клуб (58,3%).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Австрийците започнаха отлично двубоя, като само след 60 секунди имаха шанс пред себе си.   Щефан Пош опита удар от дистанция и нанесе точен удар, който обаче бе слаб и Войчех Шчесни. В 9' обаче Австрия заслужено излезе напред в резултата след натиска си. Филип Мвене проби отляво и центрира към Гернот Траунер. Той стреля с глава и прати топката неспасяемо в мрежата на противниковия вратар.

Едва след четвърт час игра футболистите на Полша погледнаха по-смело в атака. Пьотр Желински получи топката на границата на наказателното поле и стреля силно, но топката се удари в противников играч. Футболистите на Полша поискаха дузпа, но претенциите им не бяха уважени.  В 19' поляците организираха добра атака отдясно, като топката бе пратена на противоположния фланг. Там бе намерен Никола Залевски, но топката прелетя над вратата.

Определено съживяването на полския тим даде резултат и успя да изравни още преди края на първото полувреме. В 30' се стигна до центриране, като топката бе пратена на далечната греда. Там бе върната към оставения напълно сам Ян Беднарек, който веднага стреля. Стигна се до рикошет, а топката отиде в Пьонтек, който отблизо не сгреши.

В 39' Австрия организира добра атака чрез Кристоф Баумгартнер, който намери Марсел Забицер. Ударът му обаче не бе никак убедителен. Малко след това отново стреля, но пак неточно. В самия край на полувремето се стигна до опасност за Полша от фал, но ударът на Желински бе избит.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част полският селекционер Михал Пробиеж замени полузащитника на Лудогорец Якуб Пьотрвоски с Якуб Модер. Началните минути не предложиха много интересни положения. В 66' подобно на първото полувреме отново Австрия излезе напред в резултата. Резервата Александер Прас подаде към дъгата на наказателното поле, там Марко Арнаутович пропусна за Кристоф Баумгартне, а той не остави шанс на Шчесни.

В 75' Баумгартнер се отличи с хубав пробив отдясно, преодоля няколко полски футболиста и намери Патрик Вимер, който стреля, но Шчесни се справи.  Три минути след това бе отсъдена дузпа заради нарушение на вратаря срещу Забицер. Марко Арнаутович застана бялата точка и изпълни точно дузпа в долния ляв ъгъл и отбеляза трети гол за Австрия.

Малко преди края Щефан Пош бе близо до четвърти гол, но Шчесни спаси.

Стартови състави:

Полша: Шчезни, Давидович, Беднарек, Пьотровски, Желински, Кивиор, Букса, Франковски,к Залевски, Пьонтек, Слиш
Австрия: Пентц, Траунер, Пош, Сейвалд, Арнаутович, Забицерл, Грилич, Лиенхарт, Мвене, Баумгартнер, Лаймер

Полша: Шчезни, Давидович, Беднарек, Пьотровски, Желински, Кивиор, Букса, Франковски, Залевски, Пьонтек, Слиш

Австрия: Пентц, Траунер, Пош, Зейвалд, Арнаутович, Забицер, Грилич, Лиенхарт, Мвене, Баумгартнер, Лаймер

Полша - Австрия: КОГА и КЪДЕ да гледаме мача от Евро 2024?

Преди Полша срещу Австрия

И двата отбора загубиха с гол разлика първия си мач, като съжаляваха за пораженията впоследствие, тъй като имаха своите шансове - Австрия срещу Франция (0:1) и Полша срещу Нидерландия (1:2). Все пак именно прекият дуел между тях изглеждаше задължителен за спечелване и пред двете страни, ако искат да имат шанс да се класират към елиминациите.

В никой от последните три мача между тези опоненти не се е стигало до над 2,5 попадения (общо три гола в трите мача). Изненадващо или не, но Австрия няма победа над този съперник през века, записвайки три поражения и две равенства.

Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски се включи много силно като резерва срещу Нидерландия и би било логично да започне като титуляр срещу Австрия. Всички в Полша се надяват и Роберт Левандовски да е готов за пълни 90 минути на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички