Англия отново не впечатли, но продължи отлична серия и не спира да мечтае на Европейското по футбол (ВИДЕО)


Англия отново не впечатли, но продължи отлична серия и не спира да мечтае на Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3021 0

Англия и Словения приключиха с мачовете си в груповата фаза на Европейското първенство по футбол. Двата тима изиграха последния си мач един срещу друг и направиха равенство без голове - 0:0. Двубоят не изпъкна с много блясък, а двете селекции играха внимателно, като сякаш не искаха да сгрешат.

Положенията в срещата определено липсваха, като със сигурност много от зрителите са се надявали на по-зрелищен мач, а не толкова прагматичен.

Може би добрата новина за Англия е, че успя да продължи добрата си серия срещу Словения. Възпитаниците на Гарет Саутгейт нямат поражение срещу този противник във вече 7 мача (5 победи, 2 равенства).

Равенството обаче устройва и двата тима. Англия продължава като първи в група "C" на Евро 2024. Втори се класира тимът на Дания, а трети Словения. "Динамитът" и словенците имат равен брой показатели, като датчаните продължават напред само и единствено, защото са по-високо ранкирани в ранглистата на УЕФА.

РАЗВОЙ НА АНГЛИЯ - СЛОВЕНИЯ

Първо полувреме

Двубоят започна трудно за "трите лъва", след като още в петата минута Словения регистрира първо положение. Топката бе свалена за Бенямин Шешко в наказателното поле, който стреля добре, но ударът му не затрудни особено Джордан Пикфорд.

В 20-ата минута Букайо Сака прати топката в противниковата врата от непосредствена близост, но попадението бе отменено поради засада на Фил Фодън. Играчът на Манчестър Сити асистира, но се видя, че е бил в положение "офсайд" при повторението.

В 31-ата минута се стигна до първия точен удар за "трите лъва". Хари Кейн пое топката пред наказателното поле, сам си създаде пространство и стреля, но шутът му бе спасен без никакъв проблем от капитана на Словения - Ян Облак. 6' по-късно Англия получи правото да изпълни свободен удар - Фил Фодън, се нагърби с отговорността - той стреля точно, но отново без проблеми за словенския страж.

Второ полувреме

В 58-ата минута, след изпълнен корнер, се стигна до сериозно меле в наказателното поле на Словения, като Марк Гехи свали с глава за Букайо Сака, който пробва задна ножица, но нацели нападателя на символичните гости - Андраж Шпорар.

В 71-ата минута Гарет Саутгейт направи това, което всеки един английски фен искаше от него - Коул Палмър да бъде пуснат в игра. Младата звезда на Челси се появи на мястото на Букайо Сака и окупира неговата позиция на десния фланг.

Влизането на Палмър моментално се отрази на играта на "трите лъва". Креативният нападател веднага раздвижи играта и създаде няколко положения, които обаче не успяха да бъдат завършени.

 

Във финалните минути Англия вдигна сериозно оборотите. Коул Палмър отправи удар извън наказателното поле, но не затрудни Облак, а няколко минути по-късно Трент Александър-Арнолд стреля от дистанция, но неточно.

Състави

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Гехи, Трипиър, Галахър, Райс, Белингам, Сака, Фодън, Кейн

Словения: Облак, Янжа, Бийол, Дркушич, Карничник, Млакар, Елшник, Черин, Стоянович, Шпорар, Шешко

Преди мача от Евро 2024

Определено Англия не започна по най-добрия начин надпреварата. Момчетата на Гарет Саутгейт не впечатлиха с игра в първите си две срещи: 1:0 срещу Сърбия и 1:1 срещу Дания. Отборът на "трите лъва" дори бе силно разкритикуван за играта си.

От другата страна, стои приятната изненада Словения. Селекцията записа 2 равенства - 1:1 срещу Дания и 1:1 срещу Сърбия, като обърка сметките на тези два тима за възможно по-бързо класиране напред. Със своята игра и резултати "драконите" спечелиха редица симпатии.

До момента Англия и Словения са се срещали 6 пъти помежду си. Англия може да се похвали с 5 победи срещу "драконите", като има и едно равенство в съперничеството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички