Изненада: "Големият фаворит" Англия вече е аутсайдер за трофея - 2 тима го изместиха на Европейското по футбол


Изненада: "Големият фаворит" Англия вече е аутсайдер за трофея - 2 тима го изместиха на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

48 0

Още преди началото на Европейското първенство по футбол 2024, откакто започнаха прогнозите кой ще спечели титлата (месеци по-рано), Англия бе обявена за големия фаворит. "Трите лъва" все още са в надпреварата, като ще играят полуфинал срещу Нидерландия.

Селекцията на Гарет Саутгейт обаче далеч не оправдава очакванията предвид имената, с които разполага. Страната излезе с две равенства и победа от груповата фаза, но след това изостана в елиминациите и срещу Словакия (която победи след продължения), и срещу Швейцария (която отстрани след дузпи).

Въпреки това Англия продължаваше да бъде считана за големия фаворит от специалисти и анализатори. Това обаче се промени след четвъртфиналите. Напълно логично с оглед на показаното до момента тази роля вече се полага на Испания.

Испания и Франция вече с по-големи шансове за трофея от Англия

Испания - Франция на Евро 2024

"Ла Фурия" е единственият тим, записал пет победи на турнира до момента, макар и последната, срещу Германия, да дойде след продължения. Преди това бе отстранена Грузия, а в "групата на смъртта" бяха победени Хърватия, Италия и Албания.

И въпреки че Испания има далеч по-труден поток и съперник на полуфиналите в сравнение с Англия, момчетата на Луис де ла Фуенте вече са с по-големи шансове. Изразени в проценти от специализираната медия OptaAnalyst - 32,17%. Любопитното е, че и Франция е с по-високи шансове от Англия, като "петлите" са с 27,31% вероятност.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Трите лъва" са малко зад играчите на Дидие Дешан с 26,59% шанс. Не е изненада, че Нидерландия получава най-малко шансове поне на хартия - 13,93% да триумфира с трофея. Големият герой на Англия обаче обяви, че вече могат да спечелят Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички