Лука Модрич и Хърватия са болезнено губещите, Италия и Испания продължават на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО)


Лука Модрич и Хърватия са болезнено губещите, Италия и Испания продължават на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Колаж: SportLive.bg

1717 0

Десетият ден от Европейското първенство по футбол 2024 (24 юни) беше най-драматичният на турнира до този момент. Той предложи само две срещи, но то какви!

Модрич приключва за Хърватия

Със сблъсъците Албания - Испания и Хърватия - Италия беше сложен край на груповата фаза във втората група, която бе определяна като най-сложна. От нея с пълен актив излезе "Ла Фурия Роха" - 3 победи и нито един допуснат гол. 

Нито една друга селекция няма да може да се похвали с нещо подобно - Португалия може да влезе в серия от успехи, но допусна гол. Италия пък имаше реалните шансове да отпадне под формата на действащ шампион, но с гол в последните секунди се спаси за сметка на легендарния Лука и неговата Хърватия. 

Албания - Испания 0:1

Испания постигна трета поредна победа на Европейското първенство по футбол 2024. В понеделник възпитаниците на Луис де ла Фуенте се наложиха в края на груповата фаза с 1:0 над Албания и изхвърлиха “орлите” от турнира в Германия. В герой за победителите се превърна Феран Торес с попадението си още в 13-ата минута.

Нападателят на Барселона вече разполага с три попадения на Европейско, колкото имат легенди като Давид Силва и Сеск Фабрегас. В испанската история с повече са само Фернандо Торес, Давид Вия и актуалният национал Алваро Мората. Последният разполага със седем попадения. 

Асистенцията този път за победното попадение беше дело на Дани Олмо. Това бе четвъртото му голово подаване на Европейско и по този параграф бива воден само от Фабрегас с 5. За трансферната цел на Барселона това беше е едва седми двубой от подобно естество.

Испания продължи и този път с победите над Албания и тя беше девета поредна в точно толкова двубои между селекциите през годините.

Хърватия - Италия 1:1

Италия мина през ада, но се класира на 1/8-финал, след като завърши на второ място в група B. "Адзурите" ще се изправят срещу Швейцария, а успехът им срещу Хърватия дойде в последната секунда от осмата минута от добавеното време. 

На възраст от 38 години и 289 дни, Лука Модрич е най-възрастният играч, който някога е отбелязвал гол на финалите на Европейското първенство. Това изглежда, че ще е и последният му голям форум с националния отбор. На другия полюс на 25 години и 120 дни Джанлуиджи Донарума е най-младият вратар в историята на Европейското първенство, достигнал 10 участия.

Още: Гол в последната секунда попари Модрич и Хърватия! Италия се спаси и е на 1/8-финал на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Още: "Групата на смъртта" се разплита: Мечтан рекорд, предвещаващ триумф и кошмар за Италия по пътя към 1/8-финалите на Европейското по футбол

Брутални 1/8-финали на Европейското по футбол: Германия - Англия, Испания - Франция, Португалия - Италия - ето как е възможно

3 са основните заплахи за Италия в най-ключовия им мач на Европейското по футбол - будят голямо притеснение

Мачът с Италия е най-гледаният в Испания на европейско от 2016-а насам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички