На кои нации отказа Ламин Ямал, за да представлява Испания на Европейското?


На кои нации отказа Ламин Ямал, за да представлява Испания на Европейското?
Снимка: GettyImages

3138 0

На всеки голям международен форум изгряват млади играчи, които впоследствие се превръщат в световни звезди. Тазгодишното Европейско първенство по футбол не прави изключение. Едно от тези имена, които грабват вниманието, е 16-годишният Ламин Ямал.

Ламин Ямал

Въпреки крехката си възраст, той е неизменен титуляр за един от фаворитите на турнира - Испания, като вече има на сметката си 2 асистенции. На осминафинала срещу Грузия той се превърна и в най-младия играч, взел участие в елиминационната фаза на европейски първенства.

С този мач неговите двубои с екипа на "Ла Фурия" станаха 13, впечатляваща бройка за футболист, който все още не е завършил своето образование. При избора коя нация да представлява обаче той е имал още 2 опции, които са свързани с произхода на неговите родители.

За кои страни още можеше да играе Ямал

Майката на Ламин Ямал е от Екваториална Гвинея, а баща му е родом от Мароко. Ако младият състезател на Барселона беше избрал някоя от тези две възможности, щяхме да го наблюдаваме да участва за Купата на африканските нации, а не в турнира на Стария континент.

Още: Обречена ли е Германия срещу Испания? Чудовищна серия без победа, включваща и унижение с 6:0

Независимо от това, фланговият футболист е израснал в Испания и е взел решение да играе за родната си държава.

Уважението му към произхода на родителите си

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Това, че не представлява Екваториална Гвинея или Мароко, не спира Ямал да покаже своята признателност към страните, откъдето произлизат майка му и баща му. И двата флага заемат специално място в дизайна на неговите бутонки, с които той участва на Евро 2024.

Потенциален проблем със законите в Германия

Още: Ужасяваща статистика: Историята е напът да провали Испания на Европейското първенство

Любопитно, но Ламин Ямал и Испанската футболна федерация могат да срещнат проблеми с един от действащите закони в страната-домакин на Европейското. В него е записано, че е забранено лица под 18-годишна възраст да работят след 20:00 часа. За спортисти като Ямал има известно изключение, на тях е позволено да извършват трудовите си задължения до 23:00 часа.

Така погледнато, Испанската федерация може да бъде глобена с 30 000 евро ако младата им звезда е в игра и след установения час, но селекционерът на испанците Луис де ла Фуенте не е притеснен от възникналата ситуация.

Луис де ла Фуенте

„Ние всички сме отговорни Ламин Ямал да се чувства добре. Ще си свършим работата, за да може той да участва без притеснения. Не съм запознат детайлно с германското законодателство. Трябва ли той да бъде сменен до 23:00 часа? Не мисля“, сподели мнението си Де ла Фуенте относно интересния казус, свързан с футболиста на Барселона.

Още: Англия и Испания с паметни обрати на 1/8-финалите, които подготвиха феновете за най-същественото на Европейското по футбол 2024

Германия може да бъде без един от най-важните си играчи в евентуално зрелище срещу Испания на Европейското по футбол

Търпението към Англия е на изчерпване, а Испания е в опасна зона срещу сензацията на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички