Разгром, рекорди, комедия - всичко с участието на Кристиано Роналдо при победата на Португалия над Турция на Европейското по футбол (ВИДЕО)


Разгром, рекорди, комедия - всичко с участието на Кристиано Роналдо при победата на Португалия над Турция на Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5355 0

Португалия постигна важен успех с 3:0 над Турция в мач от група "F" на Европейското първенство по футбол в Дортмунд на "Сигнал Идуна Парк". Въпреки резултата в срещата имаше комичен момент, беше постигнат и любопитен рекорд, а под светлината на прожекторите, разбира се, бе и Кристиано Роналдо.

Първият гол падна в 21-ата минута, a негов автор бе Бернардо Силва. Второто попадение бе наистина комично - турската отбрана сбърка фатално, а автогол си вкара Самет Аакйдън в 29'. Третият гол пък бе дело на лидера в полузащитата на "мореплавателите" - Бруно Фернандеш, който се възползва от чудесна асистенция на Кристиано Роналдо.

Почти винаги най-интересното е винаги около 5-кратния носител на "Златната топка". Португалецът вече е №1 по асистенции на европейски първенства. Той записа асистенция №7 на еврофинали, след като подаде за гола на Фернандеш. Припомняме, че Роналдо има и най-много голове на европейски - цели 15.

С победата Португалия си осигурява участие в елиминационната фаза на турнира. Момчетата на Роберто Мартинес са първи с 6 пункта, следвани от Турция с 3. Докато Чехия и Грузия са с по 1 и заемат съответно третата и четвъртата позиция. Във финалния мач от груповата фаза "мореплавателите" ще играят с Грузия, а турците с Чехия.

РАЗВОЙ НА ТУРЦИЯ - ПОРТУГАЛИЯ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Зрителите станаха свидетели на положение още в първата минута. Бруно Фернандеш центрира за Кристиано Роналдо в наказателното поле. Футболистът на Ал Насър нанесе точен удар, но не успя да затрудни стража Байъндър. В шестата минута Турция можеше да вкара, но Жоао Кансело изби топката на голлинията точно преди Керем Актюркоглу да нанесе голов удар. Минута по-късно Роналдо отправи неточен удар с глава. 

Двубоят продължи е много динамичен. Португалия контролираше и атакуваше по фланговете, докато Турция чакаше своя момент на контраатака. "Мореплавателите" стигнаха заслужено до гол в 21'. На фланга Рафаел Леао откри Нуно Мендеш, който пусна топката в наказателното поле, където безпощаден бе Бернардо Силва за 1:0.

 

В 29-ата минута падна най-комичното попадение на на турнира. Жоао Кансело не успя да изведе Кристиано Роналдо и изглеждаше сякаш, че турската отбрана ще се справи със ситуацията, но се случи нещо неочаквано. Вратарят Байъндър не се разбра с отбраната си и топката му бе върната от Акайдън, само че стражът не бе на вратата си и тя влезе във вратата му за 2:0. До почивката пък не се стигна до нищо по-сериозно пред двете врати

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна ударно и още в 56-ата минута Португалия оформи класиката. Кристиано Роналдо бе изведен сам срещу Байъндър и точно когато всички очакваха той да стреля - 5-кратният носител на "Златната топка" намери свободния Бруно Фернандеш, за когото остана най-лесното: да добави топката в опразнената мрежа за 3:0.

 

Малко по-късно се откри пореден шанс пред Роналдо за гол. Бернардо Силва центрира топката в наказателното поле, където капитанът на "мореплавателите" стреля с глава, но много неточно.

СЪСТАВИ

Турция: Байъндър, Челик, Акайдън, Кокчу, Актюркоглу, Чалханоглу, Бардакча, Кадиоглу, Йълмъз, Айхан, Акгюн

Португалия: Коща, Пепе, Диаш. Палиня, Роналдо, Фернандеш, Силва, Леао, Мендеш, Кансело, Витиня

Очаквайте стартовите състави около 18:00 часа!

Преди Турция - Португалия на Евро 2024

Двама победители от първите си мачове се срещат във втория кръг от програмата на група "F". Турция ще се опита да продължи с победите, след като победи Грузия с 3:1, докато Португалия измъкна важен, но труден успех в самия край срещу Чехия, налагайки се с 2:1.

Резултатът подсказва, че турците взеха трите точки с относителна лекота, но далеч не беше така, като отборът на Винченцо Монтела се нуждаеше от два красиви гола, за да спечели мача. От другата страна, воденият от Кристиано Роналдо впечатли с игра, но не особено с пропуските си и се докопа до победата с късния гол на Франсиско Консейсао.

Преди изиграването на този мач ситуацията в групата е следната: Турция е първа с три точки, следвана от Португалия на втората позиция също с толкова. Чехия е трета с 0 пункта, а зад тях е и Грузия - също с 0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички