Роберто Мартинес извади 5 причини да вземе Роналдо на Европейското и да го пуска в игра


Роберто Мартинес извади 5 причини да вземе Роналдо на Европейското и да го пуска в игра
Снимка: Getty Images

843 0

Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес защити Кристиано Роналдо, след като способността на нападателя да се справи с физическото натоварване на Европейското първенство беше поставена под въпрос.

39-годишният Роналдо игра цял мач, но не се разписа, при успеха на иберийците с 2:1 срещу Чехия в среща от груповата фаза.

Роналдо може да се справи с натоварването

"Роналдо е в националния отбор на Португалия, защото го заслужава. И всички физически показатели потвърждават, че той може да играе на всеки четири дни. Мисля, че е важно да се разбере какво носи един играч.

Според него легендата е в тима, защото заслужава

Още: Европейско първенство по футбол НА ЖИВО: Турция - Португалия, Кристиано Роналдо търси първи гол

Какво носи звездата на португалския тим?

За нас Кристиано носи опит, ноу-хау, възможност за голове, движение в наказателното поле, възможност за откриване на пространства", заяви Мартинес, цитиран от "France 24".

"Ако искате да анализирате статистиката от физическа гледна точка, трябва да погледнете какво е направил през последните 12 месеца", допълни наставникът на "мореплавателите".

Португалският национален отбор победи Чехия с 2:1 в първия кръг от груповата фаза на Евро 2024. Тази вечер Роналдо и компания ще играят с Турция. Според бивш английски национал съотборниците на Роналдо не му се доверяват

Роналдо срещу отнел му скъп рекорд, исторически дуел и голямата издънка: 3 зрелищни мача на Европейското първенство по футбол

Гаврата на Роналдо, която ТЕЛЕВИЗИЯТА СКРИ: Кристиано с пошла постъпка на Европейското по футбол - никой не видя (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички