ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: Битка на титани! Испания - Германия и Португалия - Франция


ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: Битка на титани! Испания - Германия и Португалия - Франция
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

6768 0

Днес (05.07) започва четвъртфиналната фаза на Европейското първенство по футбол 2024. В рамките на един ден ще станем свидетели на два епични сблъсъка - повторението от финала на Евро 2008 и повторението на финала от Евро 2016.

Програма на Европейското първенство по футбол за 05.07

Още: Най-бруталният ден на Евро 2024: 2 мегасблъсъка осъществяват мечтата на всеки фен

В първия мач за деня ще се срещнат двата отбора, които се представиха най-силно до момента - Испания срещу Германия. В късната среща от програмата пък ни очаква дуел между други два фаворита за трофея, които обаче до момента разочароват с представянето си - Португалия срещу Франция. Ето и програмата:

  • 19:00 часа: Първи четвъртфинал - Испания срещу Германия (Щутгарт); ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;
  • 22:00 часа: Втори четвъртфинал - Португалия срещу Франция (Хамбург); ТВ канал: Nova, Diema sport 3.

Освен това ще можете да следите мачовете от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

*Вижте интересни факти за двата мача по-долу в материала!

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Испания срещу Германия на Евро 2024

Испания е в серия от шест поредни победи (единственият тим на Евро 2024 с четири успеха от четири мача). Преди това имаше равенство с Бразилия (3:3), а последното поражение е в приятелски мач срещу Колумбия (0:1). То е и единственото поражение в последните 16 срещи за страната. Германия пък е без поражение в осем поредни двубоя, като още няма загуба през 2024-та (шест победи и две равенства). Последната загуба е от ноември миналата година в контрола срещу Австрия (0:2).

Интересен факт е, че Фабиан Руис се разписва в три от последните четири мача на иберийците, като в тях неизменно страната му печели с три или повече гола разлика.

Португалия срещу Франция на Евро 2024

Равенството за Португалия срещу Словения (впоследствие победа след дузпи) бе първият мач на "мореплавателите", който приключи без победител в редовното време - за последните цели 30 срещи (7 загуби и 22 победи). Франция пък няма загуба вече 7 поредни срещи (три равенства, четири победи). За последно "пелите" загубиха през месец март в приятелски мач срещу Германия.

Любопитното е, че когато Бруно Фернандеш се разпише, неминуемо "мореплавателите" печелят своя мач. Това се е случвало в 17 случая.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички