ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: Най-подценените 2 мача


ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: Най-подценените 2 мача
Снимка: Getty Images

8180 0

Днес (02.07) приключва осминафиналната фаза на Европейското първенство по футбол 2024. Окончателно стават ясни всички четвъртфинални двойки и се доближаваме само на седем мача от това да научим името на новия крал на Стария континент.

Програма на Европейското първенство по футбол за 02.07

Още: "Скрит" и явен фаворит закриват 1/8-финалите на Евро 2024: Изненадите може да са от двата мача с най-малко очаквания

В първия мач за деня Нидерландия се изправя срещу Румъния, а във втория Австрия среща Турция в два от най-подценените осминафинални дуели:

  • 19:00 часа: Седми осминафинал - Румъния срещу Нидерландия (Мюнхен); ТВ канал: БНТ 1 и БНТ 3;
  • 22:00 часа: Осми осминафинал - Австрия срещу Турция (Лайпциг); ТВ канал: Nova и Diema sport 3.

*Вижте повече за двата мача, които предстоят, по-долу в материала.

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Румъния срещу Нидерландия

Изненадващо или не, но Румъния оглави групата с Белгия, Украйна и Словакия, където всички тимове финишираха с равен брой точки - по 4. Така северната ни съседка попадна на третия от група D, но за нещастие на Румъния това е Нидерландия.

"Лалетата" са в серия от четири поредни победи срещу този опонент, като общата голова разлика в тях е 13:1. За последно изходът бе различен на евроквалификацията през 2007 година, когато Румъния победи с 1:0.

Победителят от този дуел ще избегне големите фаворити за трофея и на четвъртфиналите, тъй като там ще срещне някой измежду Австрия и Турция.

Австрия срещу Турция

Австрия поднесе сензацията и успя да спечели група в компанията на Франция и Нидерландия, което предложи и доста удобен жребий за селекцията на Ралф Рангник, която впечатлява с изявите си и има само една загуба в последните си 10 мача - от Франция на старта на Евро 2024. Освен нея има едно равенство и са постигнати цели осем победи.

Един от успехите е именно срещу Турция в приятелски мач, игран през месец март тази година. Тогава Австрия разби южната ни съседка с безпощадното 6:1.

Турция приключи втора в група F, но остава със само две победи в последните си осем мача (в това число и четири поражения).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички