ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол: Мегасблъсък определя втория финалист


ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол: Мегасблъсък определя втория финалист
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3776 0

Време е да стане ясен и вторият финалист на Европейското първенство по футбол. Предпоследният ден от турнира ще ни направи зрители на зрелищен мегасблъсък между двата фаворита за спечелването на надпреварата - Нидерландия и Англия, които ще се "вкопчат" в люта битка за място на решаващия мач.

Програма на Европейското първенство по футбол на 10.07

Англия - Нидерландия определено е сблъсък, който никой футболен фен не трябва да пропуска. Очакванията са за изключително оспорван мач, като се има предвид класата както на "лалетата", които ще са символичният домакин, така и на "трите лъва". Двубоят стартира в 22:00 часа (българско време) и ще може да му се насладите в ефира на каналите БНТ 1 и БНТ 3. Разбира се ще може да проследите полуфинала от Евро 2024 НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Нидерландия и Англия в спор за финала на Евро 2024

БРУТАЛЕН сблъсък на Евро 2024

Нидерландия постигна изключително труден успех над Турция в четвъртфинала. "Лалетата" трябваше да правят обрат от 0:1 до 2:1, а в герои за тима на Роналд Куман се превърнаха бранителят Стефан Де Врай и Коди Гакпо, които донесоха победата на своите, класирайки ги за полуфинала.

От другата страна, Англия също се измъчи в своя четвъртфинал срещу Швейцария. Бриел Емболо попари "трите лъва" в заключителните минути на мача, но Букайо Сака изравни и така се стигна до продължения и след това дузпи, в които островитяните бяха безапелационни и продължиха напред.

В исторически план двете нации са се играли една срещу друга цели 14 пъти. По-успешен в съперничеството е отборът на Нидерландия, който може да се похвали с пет победи, а Англия може да изпълне с едва 2. Интереснот обаче е, че ремитата доминират, тъй като двете страни са завършвали наравно 7 пъти.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Гарет Саутгейт похвали "невероятния характер и издръжливост" на своя отбор, след като бяха победени швейцарците, и няма съмнение, че Англия е трудна за побеждаване, тъй като последният път, когато загуби състезателен мач, беше на Световното първенство през 2022 година срещу Франция.

Това беше и последният път, в който "трите лъва" допуснаха няколко гола, така че има всички шансове солидната защита да поведе англичаните до втори пореден финал на европейско първенство, постижение, което стана още по-впечатляващо от факта, че не успяха да стигнат до финала във всеки от първите си девет опита.

Елиминации | резултати | голмайстори | програма на Европейско първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички