И космично второ съчетание не помогна! Ансамбълът ни по художествена гимнастика се размина с медал на Олимпийските игри в Париж


И космично второ съчетание не помогна! Ансамбълът ни по художествена гимнастика се размина с медал на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

2723 0

По изключително болезнен начин приключи участието на ансамбъла ни на Игрите в Париж! Момичетата ни останаха на косъм от медалите и завършиха на 4-то място след Китай, Израел и Италия.

Нашите момичета в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева получиха най-висока оценка в квалификацията – общ сбор 70.400 точки, но днес не успяха да я защитят.

В първото им съчетание с обръчи допуснаха много неточности и бяха чак седми след първата ротация с 34.100. Второто им с топки и ленти бе феноменално, като получиха най-висока оценка от всички останали - 33.700, но и тя не им помогна, за да стигнат до бронза.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850. Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.

Представянето на ансамбъла ни по художествената гимнастика

Първото съчетание във финала ще е с обръчи, като нашите момичета са 6-и поред.

За съжаление нашите момичета не изиграха чисто своята комбинацията и допуснаха грешки, включително и грешка при хвърляне на обръч, а оценката им е 34,100, което ги направи пети. Висока бе оценката за артистичност  - 7,900.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Първи излязоха французойките, които "взривиха" публиката, като получиха оценка от 35.750. Веднага след тях бяха момичетата от Азербайджан, които завършиха на осмо място в квалификациите. Съдиите им дадоха по-ниска оценка от тази на Франция - 34.850. Украинките изиграха силно своето съчетание, макар да имаха леки промени по него - по-улеснено, и бяха оценени с 36.550. Без грешка бяха и от ансамбъла на Узбекистан, но с най-слаба оценка до момента от 34.050. Веднага след тях излязоха едни от фаворитките от Китай. Тяхното сложно съчетание получи 36.950.

Италианките също имаха някои неточности, но оценката им е по-високата от нашата - 36.100. 35.600 пък взе Израел.

Съчетания с топки и ленти

Нашите "перли" бяха феноменални на второто си съчетание. Показаха, че грешките от първото не са им повлияли и бяха брилянтни. Изпълнение без груба грешка на композицията по ремикса на "Someone Else" вдигна залата на крака, като получиха 33.700 точки. Много висока оценка с временно второ място, като 18.500 точки бяха за трудност.

30.250 бе оценката за Франция, като отборът имаше немалко неточности и общ сбор от 66.00 точки. Азербайджан се справиха много добре със своето съчетание и временно се качиха първи с 31.600 и общ резултат от 66.450.

Украинките имаха много неточности и грешки във второто си изпълнение и се оказа далеч по-слабо от първото с 29.150, оставяйки ги извън битката за медали. Грациите от Узбекистан изпълниха уверено своето съчетание - 30.450, което ги направи временно 4-ти. 32,800 получиха отборът на Китай - изключително висока, която ги прати на първата позиция. Италианките изпревариха нашите момичета с оценка 32.000 и общо от 64.100 и заеха второто място. Израелките излязоха последните и с оценка от 33,250 изместиха нашите момичета от третата позиция и италианките от втората.

Преди финала

Единствено Италия записа по-добър резултат в първата ротация (38.200), но впоследствие заслужи 31.150 на втората ротация и остана зад България в подреждането. На втората ротация пък само Украйна бе с по-добър резултат от България (33.500), но тя бе с доста по-слаб от нас в първата ротация - 35.450. Така с общ резултат 68.950 остана трета.

Преди три години ансамбълът на страната ни се окичи със златото на Игрите в Токио и така донесоха първата олимпийска титла в историята за българската художествена гимнастика. Тогава на най-високо стъпало на почетната стълбичка се качиха Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. Припомняме, че в петъчния ден Боряна Калейн направи феноменално състезание и грабна сребърния медал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички