Станимира Петрова надви бронзовата медалистка в Токио за успешно начало в Париж


Станимира Петрова надви бронзовата медалистка в Токио за успешно начало в Париж
Снимка: Lap.bg

2553 0

Станимира Петрова (кат. 54 кг) започна успешно участието си на Олимпийските игри в Париж. Тя победи действащата световна шампионка от Тайван Хуан Сяо-Уен и се класира за четвъртфиналите на боксовия турнир във френската столица.

В първия кръг българката почива, докато съперничката ѝ игра срещу Бояна Гойкович от Черна гора и я победи с 5:0 съдийски гласа. 

Петрова сполучи при третия си опит на олимпийски игри

Петрова, която беше знаменосец на българската делегация по време на дъждовната церемония по Откриването на Игрите, имаше трудна задача, но се справи с нея. Поставената под номер 1 в категория до 54 килограма Петрова, която е и двукратна континентална шампионка и двукратна златна медалистка от Европейски игри, показа хъс, смелост и желание за победа и я постигна.

На предишните 2 участия нашата боксьорка допусна ранни отпадания. След загубата на Токио 2020 тя самата отбелязва, че е била на косъм да се откаже от състезателната си кариера.

Представянето на Станимира Петрова на 1/8-финала

В първите секунди на първи рунд българката не успя да избегне ляв прав в лицето, но тя отговори с добра комбинация от удари. Малко след това Станимира получи десен прав в лицето, но успя да нанесе ляв прав на съперничката си от Тайван.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В последните секунди на рунда Сяо-Уен нанесе удар на Петрова, но тя ѝ отговори с удар в тялото. Българката е по-активната и се движи повече на ринга. Рундът завърши с 4 съдийски гласа за Станимира.

Втори рунд започна по-дейно и за двете боксьорки, като тайванката нанесе десен прав, а нашето момиче ѝ върна дясно кроше. 50 секунди преди края му Станимира направи добра комбинация от удари, но инкасира два. Рундът беше даден на съперничката на българката. 

Моментът на българката в последните секунди

В третия решаващ рунд видяхме разменени леви удари, последвани от десен за Сяо-Уен и десен за Петрова. Големият момент за българката дойде 18 секунди преди края на рунда, когато Станимира контраатакува и успя да свали на земята бронзовата медалистка в Токио. Това повлия много за спечелването на третия рунд от нашето момиче, което в крайна сметка записа победа в своя първи двубой на Игрите в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички