Въпреки COVID-19: Какви са правилата на Игрите в Париж и защо те позволиха на Ноа Лайлс да се състезава с коронавирус?


Въпреки COVID-19: Какви са правилата на Игрите в Париж и защо те позволиха на Ноа Лайлс да се състезава с коронавирус?
Снимка: GettyImages

524 0

Седмицата за Ноа Лайлс започна великолепно на Игрите в Париж. Американецът успя да спечели финала на 100 м и се превърна в най-бързият човек на планетата. Очакванията към него бяха високи и за надпреварата на 200 м, за която самият Лайлс заяви преди година, че рано или късно ще подобри рекорда на Юсейн Болт.

Ноа Лайлс

Това обаче не се случи и атлетът завърши едва трети. След края на състезанието обаче 27-годишният лекоатлет съобщи, че е заразен с коронавирус и здравословното му състояние не е било на оптимално ниво.

Той сподели пред медиите, че е имал световъртеж и е чувствал болки в гърдите през последните дни. Това накара мнозина да се запитат защо въобще на него му е било позволено да излезе на пистата предвид неприятните симптоми, които е изпитвал.

Какви са правилата при наличие на COVID-19

Коронавирусът беше в епицентъра на новините преди няколко години, но в последно време светът лека-полека се отърси от ужасния вирус.

Припомняме, че Игрите в Токио бяха изместени с една година напред и те се състояха през 2021 поради пандемията. Тогава правилата бяха изключително стриктни и почти със сигурност подобен атлет като Лайлс, който има Covid-19, нямаше да бъде допуснат до участие.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Адам Пийти

На Игрите в Париж обаче подобни протоколи няма, което се показа и с присъствието на плувецът Адам Пийти. Великобританецът също беше покосен от коронавирус, но това не му попречи да се състезава във френската столица.

Още: Олимпийски игри в Париж 2024 НА ЖИВО: Карлос Насар гони ЗЛАТО - минути до старта!

Пазено в тайна от Лайлс

Ноа Лайлс разказа в интервю след състезанието, че е запазил своето здравословно състояние в тайна преди финала и единствените хора, които са били запознати с неговите проблеми са били майка му и няколко души от медицинския щаб. Той е запазил това в тайна и от своите съотборници.

Целта му е била да не позволи на неговите съперници да вземат предимство, а и да не звучи тази новина като извинение за предстоящото му представяне.

Като за финал спринтьорът каза, че спечелването на бронзовият медал е най-гордият момент в неговата кариера на фона на трудностите, които е изпитал преди състезанието.

Олимпийски игри 2024: Програмата на българите днес (09.08) - фаворитите за злато излизат на сцената

ИСТОРИЧЕСКО: България с първи олимпийски медал в таекуондото - Кимия Ализадех е 3-та

"Пас към миналото": Историческата победа на Григор Димитров на олимпийски игри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички