Целият титулярен състав на ЦСКА струва ПО-МАЛКО от трио звезди на Лудогорец


Целият титулярен състав на ЦСКА струва ПО-МАЛКО от трио звезди на Лудогорец
Снимка: Снимки: LAP.BG/ колаж: Sportlive.bg

2189 0

Хегемонът в българския футбол Лудогорец посреща ЦСКА в големия сблъсък от първия кръг на Първа лига. В продължение на 13 години "червените" са най-големият опонент на шампионите и, въпреки че "армейците" така и не успяват да спрат властването на "орлите", винаги са били неудобен съперник за тима от Разград. 

Сега обаче ситуацията изглежда малко по-различна. ЦСКА претърпя смяна на собствеността през месец май, а лятната селекция се бави сериозно. Това доведе и до една от най-големите разлики между двата отбора от години насам. 

Само Текпетей е по-скъп от почти половината състав на ЦСКА 

Тепърва предстои да разберем дали и тази година доминацията на Лудогорец ще е факт, или ЦСКА (или друг тим) най-накрая ще сложи край на хегемонията. Към момента обаче разликата е очевидна, ако гледаме само към стойността на играчите в двата състава. 

Титулярният състав, с който се очаква ЦСКА да излезе, е оценен на 12.85 милиона евро. В това число влизат тримата най-скъпи играчи на тима - Джонатан Линдсет (2.7 милиона), Тобиас Хайнц (2 милиона) и Марселино Кареасо (1.5 милиона). 

Бернард Текпетей е най-скъпият футболист в Първа лига

За сравнение - само Бернард Текпетей е оценен на 6 милиона евро! Следващите в класацията за Лудогорец са Якуб Пьотровски (5 милиона) и Кайо Видал (3.5 милиона). Само тримата струват повече, отколкото очакваната титулярна селекция на "червените". 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Интересен факт още е, че изобщо в топ 10 на най-скъпите играчи в България има САМО ЕДИН на ЦСКА

Съдбата на ЦСКА и Лудогорец е трайно обвързана заради желанието на Кирил Домусчиев да вземе "червените" преди да се насочи към Разград. Историята между двата тима е богата в последните 14 години, като самият Домусчиев е заявявал, че не признава "отбора от Ловеч" за ЦСКА (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички