"Разочароващо е": Александър Везенков с откровение за Кингс - посочи кое е било "черешката на тортата"


"Разочароващо е": Александър Везенков с откровение за Кингс - посочи кое е било "черешката на тортата"
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

15598 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков беше специален гост на откриването на 20-ия лагер по изкуствата и спорта в НСА. Там се срещна с младите сънародници, раздаде куп автографи, поговори с тях и застана пред камерите.

Той призна, че е било разочароващо, "когато му кажат едно, но се случи друго, и то веднага". Освен това заяви, че от началото се е видяло, че заради стила на треньора Майк Браун не е бил включван в плановете му. Като "черешката на тортата" посочи контузията му.

Александър Везенков за разочарованието в Сакраменто Кингс

Още: "Скрити оръжия" и изгряващи таланти: Кои са новите, звездни съотборници на Александър Везенков в Торонто Раптърс?

"Контузията беше черешката на тортата. И тя повлия накрая, но от самото начало се видя, че заради стила, който искаше треньорът, не ме включваше в неговите планове. Няма лошо, такъв е животът. Просто е малко разочароващо, когато ти кажат едно, но се случи друго и то веднага.

Нямам лоши чувства към Сакраменто, към хората, които ме посрещнаха в отбора. Направих приятелства, всичко беше на професионално ниво, помогнаха ми. Винаги ще съм им благодарен за шанса, който ми дадоха да се докосна до НБА" - призна Везенков.

Българинът заяви, че вече е играч на Торонто Раптърс, като допълни, че предстои да говори с тях. Той отличи като най-важно за него да бъде здрав, като тепърва ще види намеренията на новия му отбор.

Освен това каза още:

Още: Как шефът на Везенков в Сакраменто мазно излъга преди да го прати в Канада ден по-късно

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Всичко е различно! На 28 години е по-трудно да се адаптираш, отколкото на 17-18. Нов стил на игра. От върха на Европа отиваш като никой и трябва да се докажеш от нулата. Това са неща, които ти влияят, но дадох всичко от себе си. Много фактори повлияха, но съм доволен, че взех това решение преди година. Беше напълно правилно, защото кой отказва на НБА.

Преди да премина в НБА децата не бяха толкова запалени. НБА е маркетинг, всяко дете, във всяка къща го знае. Това предизвика доста деца да се интересуват. Това е нашата цел, защото децата са нашето бъдеще. Всеки спорт е много характер, воля. Трябва да покажем правилния път на нашите деца.

Чрез хората, които уважаваш и обичаш, трябва да се чувстваш уверен в себе си и никога да не се предаваш. Мисля, че НБА е нов урок, който показа как много бързо нещата се променят и трябва да си готов по всяко време и да продължаваш да вярваш в себе си" - завърши баскетболистът.

А преди дни Александър Везенков каза "сбогом" на Сакраменто Кингс с 4 изречения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички