"Грабеж": Светът на бокса се разбесня срещу съдиите на Усик - Фюри, допуснаха огромни грешки


"Грабеж": Светът на бокса се разбесня срещу съдиите на Усик - Фюри, допуснаха огромни грешки
Снимка: GettyImages

15172 0

Олександър Усик победи Тайсън Фюри по точки след разединено съдийско решение. По този начин украинецът се превърна в първия абсолютен световен шампион при най-тежките след Ленъкс Люис, който печели такъв мач през 1999 година. Усик е и едва вторият състезател, ставал неоспорим шампион в полутежка и тежка категория - след Ивендър Холифийлд.

И въпреки че победи Циганския крал, след срещата се появиха много мнение както срещу съдията на ринга, така и срещу тримата рефери, отсъдили резултата накрая. Вълна от недоволство от фенове, настоящи боксьори, журналисти и специалисти.

Издънките на съдиите на Усик срещу Фюри

Още: Пребит като куче, НО: Фюри взе колосална сума пари - много повече от Усик

От едната страна тя е срещу арбитъра, който отсъди в полза на Тайсън Фюри. От друга - и към неговите двама колеги, за това, че са дали два от рундовете (2 и 12) на Фюри. Обвиненията към съдията на ринга не бяха по-малки.

Усик би Фюри

Дерек Чисора заяви, че това е било най-бавното отброяване, което някога е чул в историята на бокса. Според него това е било чист нокаут, от който е бил лишен Усик.

"Това беше най-бавното отброяване в историята на бокса, знаете го. Математиката е лесна. Беше 1, 2, 3, 4, 5, 6... Това беше. Няма значение, победата е победа. Това беше най-бавното отброяване, честно. Но битката беше страхотна. Насладихме се. Реваншът ще бъде неевероятен. Усик стори достатъчно. Познах, че ще победи с разединено съдийско решение" - заяви Чисора.

Още: "Усик увреди мозъка на Фюри": Тайсън започна да говори несвързани "глупости" (ВИДЕО)

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Дейвид Хей пък е на мнение, че съдията е трябвало да прекрати мача в деветия рунд, тъй като Фюри изобщо не е бил в състояние да продължи. Той вярва, че броене изобщо не е трябвало да има.

"На първо място - битката трябваше да приключи в деветия рунд. Не знам защо реферът започна да брои. Да разбираме, че ако едва се държиш и въжетата те поддържат прав, то значи си добре и трябва да се брои? Съдията трябва или да остави да го довърши, или да прекрати мача" - заяви той пред TNT Sports.

Още: "Палячовци": Сравниха Фюри с Кубрат Пулев - Тайсън срещу Усик КОПИРА Кобрата срещу Кличко (ВИДЕО)

Александър Красюк - промоутърът на Олександър Усик, пък заяви, че случилото се е било грабеж и че успехът над Тайсън Фюри е трябвало да бъде с нокаут.

"Изтощен съм, крещях и подкрепях Усик през целия мач. Без да изказвам неуважение към съдията, но той ограби Усик с нокаут. Това е моето мнение. Беше зашеметително представяне" - сподели пред DAZN. А каква е гениалната хитрина, с която Усик победи и Джошуа, и Фюри?

"Трябва да е до теб": Историята на плюшената играчка, направила Олександър Усик абсолютен шампион (СНИМКА)

НАСТРЪХВАЩО! Историческо: Фюри никога не е бил пребиван така жестоко, както от Усик - ДОКАЗАНО (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички