"Господ се яви на корта пред Григор": Момент 1 към 1 000 000 в тениса помогна на Димитров (ВИДЕО)


"Господ се яви на корта пред Григор": Момент 1 към 1 000 000 в тениса помогна на Димитров (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

39596 0

Григор Димитров победи Хуберт Хуркач с 3:0 сета и по този начин се класира за 1/4-финалите на Ролан Гарос за първи път в своята кариера. Въпреки че успехът бе шести от шест сблъсъка с поляка и бе постигната за по-малко от три часа (2 часа и 55 минути), не трябва да се заблуждаваме, че дойде лесно.

33-годишният хасковлия категорично бе по-добрият от двамата и залагаше на по-атрактивен тенис, но трябва да признаем, че имаше късмет на няколко пъти в много ключови моменти. Такива дойдоха и в първия сет, в който като по чудо Хуркач не проби (дори когато поведе с 0:40 току преди тайбрека).

ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ ЯНИК СИНЕР ПО ТВ: КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ 1/4-ФИНАЛА ОТ РОЛАН ГАРОС?

Във втория сет, в който доминацията на Григор на корта бе най-красноречива, на няколко пъти филето на мрежата му помагаше. Именно в края на втората част се стигна и до момент, който може да се види изключително рядко в тениса.

"Невъзможният" момент за Григор Димитров на Ролан Гарос

Още: "Никога не съм изпитвал нещо подобно": Григор Димитров бе много ядосан - постави на място всички на Ролан Гарос

Григор Димитров победи Хуберт Хуркач на Ролан Гарос

Резултатът бе 5:4 гейма в полза на българина и той сервираше, за да поведе с 2:0 сета. При резултат 30:30 сбърка първия си сервис, но секунди след това... на мрежата кацна гълъб. Той се задържа няколко секунди, преди децата, които подават топките, да го изгонят.

Заради нарушения ритъм и краткото прекъсване, което се получи, съдията на стола отсъди Димитров отново да бие първи сервис. В социалните мрежи започнаха коментари от рода на това, че това е бил див късмет и Гришо е получил огромен шанс, като "Господ му се явил".

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Още: 69-годишна икона на тениса за Григор Димитров: Има мускули, личи си, че работи здраво във фитнеса

В крайна сметка българинът не се възползва от полученото случайно предимство и отново сбърка първия си сервис. Все пак за щастие спечели изумително разиграване след чудесна защита и избухване с бекхенд по правата. Макар и да не оползотвори първия открил се сетбол, впоследствие Хуркач прати ретура си на втори сервис в мрежата при втория шанс за Григор.

Можете да видите момента чрез кадрите по-долу в материала. В мача се стигна и до кръв по Гришо след точката на тазгодишния Ролан Гарос - вижте как Димитров полетя, но се нарани (ВИДЕО).

ТОП КРАСАВИЦА СЪС ЗАКАЧКА КЪМ ГРИГОР ДИМИТРОВ: ДВАМАТА ГРЕЙНАХА С УСМИВКИ (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички