Истински патриот: Новак Джокович обяви малкото турнири, на които ще играе до края на кариерата си


Истински патриот: Новак Джокович обяви малкото турнири, на които ще играе до края на кариерата си
Снимка: GettyImages

29 0

Най-успешният тенисист в историята Новак Джокович е близо до края на своята кариера. В откровено изявление след експресната победа с 6:0, 6:1 на старта в "Купа Дейвис" той призна, че абсолютен приоритет до края на кариерата му е Сърбия.

Новак Джокович посочи приоритетите си към края на своята тенис кариера

Новак Джокович

Ноле заяви, че за него вече няма значение класирането в световната ранглиста, като допълни и че изобщо няма за цел да гони участие във финалите на ATP в Торино, където отиват най-добрите 8 през годината. Сърбинът заяви, че основните му приоритети са да играе за националния отбор и в турнирите от Големия шлем.

"Обикновено в кариерата си съм свикнал да имам подготвен график за 6 месеца напред, но вече не е така, по-спонтанно е. Имам нужда от физическа, емоционална и ментална почивка, за да мога изобщо да мисля какво искам да правя след това, по какъв начин, колко и къде. Торино изобщо не ми е цел, не преследвам Финалите на ATP, не преследвам ранглисти.

Считам, че съм приключил с тези турнири в моята кариера. Дали ще играе други турнири тази година или в бъдеще, не мога да кажа сега. Основните ми приоритети са да играя за Сърбия и на турнирите от Големия шлем, останалите неща не са толкова важни" - призна сърбинът.

Припомняме, че след часове Новак Джокович ще срещне Григор Димитров в България: Кога, къде, в колко часа и как да гледаме тенис зрелището в София?

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички