Лошо: Пряк съперник задмина Григор Димитров с епична победа - изхвърли Медведев от Ролан Гарос (ВИДЕО)


Лошо: Пряк съперник задмина Григор Димитров с епична победа - изхвърли Медведев от Ролан Гарос (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2578 0

Днес (03.06) предстоят да се изиграят останалите четири осминафинала на Ролан Гарос и да научим имената на всички четвъртфиналисти във втория за годината турнир от Големия шлем. Програмата в Париж при мъжете започна с резултат, който не бе особено добър за Григор Димитров.

Алекс де Минор изхвърли Даниил Медведев от Ролан Гарос

Де Минор

Още: ВИДЕО: "Най-красивата жена на Ролан Гарос" е точно до Григор Димитров и го подкрепя бурно

Петият в света Даниил Медведев изненадващо загуби от 11-ия в световната ранглиста Алекс де Минор. Австралиецът сломи руснака с 3:1 сета (4:6, 6:2, 6:1, 6:3 в отделните части за близо три часа игра (2 часа и 46 минути).

Победата не е добра новина за Григор, тъй като Де Минор е пряк съперник на Димитров в световната ранглиста. С успеха той се придвижи до осмото място в класирането на ATP на живо и изпревари Гришо.

Де Минор вкара седем аса срещу Медведев, колкото имаше и руснакът. Двойните грешки пък бяха три на две - отново повече за австралиеца. Той обаче записа цели 51 уинъра срещу само 27 за опонента (както и 40 двойни грешки срещу 42 за Даниил).

Ключов фактор бе фактът, че Алекс де Минор отрази цели 8 от общо 10 точки за пробив, които допусна. От другата страна пък Даниил Медведев даде 14 точки за пробив на опонента, а в същото време спаси само половината от тях - седем.

Още: Тотален рекорд: Григор Димитров спечели колосална сума пари, каквато дори не е доближавал на Ролан Гарос

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

В първия сет се стигна до само един пробив и той бе за руснака, който впоследствие отрази по един брейкбол в три от следващите си четири подвания. Във втория сет обаче австралиецът записа два пробива в шестия и в осмия гейм, а между тях отрази брейкточка.

Третата част бе най-лесно спечелена от Де Минор, на когото не се наложи да отразява нито една точка за пробив. В същото време спечели подаване на опонента още на самия старт, а след това и в края на частта. В последния сет двамата си размениха по един пробив, а накрая австралиецът записа още два, за да приключи мачът.

Българинът ще има шанса отново да изпревари Де Минор, ако стане първият полуфиналист в турнира. Ето в колко часа е мачът между Григор Димитров и Яник Синер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички